primavera santos
PRIMAVERA SANTOS

Programació expandida amb la Filmoteca de Catalunya i el Museu de la Música de Barcelona

Compartir

Des del Centre de les Arts Lliures de la Fundació Joan Brossa, i amb la complicitat de la Filmoteca de Catalunya i el Museu de la Música de Barcelona, celebrem l’obra polièdrica de Santos i la projectem en l’actualitat. Passat, present i futur en un mateix pla durant tota la primavera de 2024.

Carles Santos (1940-2017) és un autor inclassificable. A partir de la música, i més concretament del piano, la seva obra s’expandeix cap a múltiples formats. La transdisciplinarietat va ser la base de la seva pràctica i pensament, i avui el seu llegat continua fascinant-nos per la llibertat creativa que transmet.

Aquest 2024, al Centre de les Arts Lliures de la Fundació Joan Brossa celebrem l’obra polièdrica d’un músic imprescindible a través de Primavera Santos. Una iniciativa pròpia que, amb la complicitat de la Filmoteca de Catalunya i el Museu de la Música de Barcelona, que celebra l’obra polièdrica de Santos durant la primavera del 2024. La programació de Primavera Santos estarà vertebrada per l’exposició Carles Santos. I ara, què?, que permetrà conèixer, recordar i aprofundir en la seva figura, resseguir les etapes fonamentals de les seves produccions, i també posar a la llum materials inèdits. 
L’obra de Carles Santos està travessada per l’amistat, la col·laboració i la inspiració d’autors i artistes de diferents generacions. Aquesta permanent contaminació entre llenguatges, a més de la proximitat real amb Vinaròs i la cultura popular, és essencial per pensar en el seu llegat, en la continuïtat. En aquest sentit, l’altre element central de la Primavera Santos és una reflexió col·lectiva sobre els processos de la creació artística, a través d’un fil de temes claus en l’obra de Santos. De l’aiguabarreig de les diferents idees i accions que sorgeixin s’està teixint una publicació i un festival de música i art sonor que convida la creació contemporània a dialogar amb Santos. Cadascú des de la seva mirada.

PROGRAMACIÓ PRIMAVERA SANTOS

CARLES SANTOS. I ARA, QUÈ?
Exposició comissariada per Ona Balló en col·laboració amb Elena Lasala
Del 14.03 al 21.07
Centre de les Arts Lliures

VISITES COMENTADES A L’EXPOSICIÓ
Amb Montse Colomé, Frederic Amat, Mariaelena Roqué i Marc Salicrú
Diverses dates
Centre de les Arts Lliures

CARLES SANTOS. I ARA, QUÈ?
Publicació amb Barcelona Llibres, el segell editorial de l’Ajuntament de Barcelona
Maig 2024
Centre de les Arts Lliures

INAUDIT
Festival de música a cura de Lluís Nacenta
26 i 27.04
Centre de les Arts Lliures

ATLES SANTOS
Amb Neus Masdeu
Creació i Museus en el marc del Grec 2024 Festival de Barcelona
Museu de la Música i Centre de les Arts Lliures

JA SAPS TOCAR EL PIANO. RASTRES DE CARLES SANTOS
D’Ona Balló i Elena Lasala
Abril – Juliol 2024
Museu de la Música

CARLES SANTOS
UN PENSAMENT MUSICAL AL CINEMA
Cicle de projeccions que, entre d’altres, inclourà els següents curtmetratges:
L’àpat dirigit per Carles Santos (1967), 23 min. És una nova digitalització en 4K realitzada pel Centre de Conservació i Restauració de la Filmoteca en el marc del programa Visibilitzem el cinema català, 2023.
La-re-mi-la-fa-re-mi-do-re-fa-do-mi-fa-re-mi-fa-mi, dirigit per Carles Santos (1979), 9 min. És una còpia nova en 35mm i s’inclou al programa Bàsics del cinema català, 2019.
Maig 2024
Filmoteca de Catalunya