piano en flames carles santos frederic amat
CARLES SANTOS
I ARA, QUÈ?

Exposició a cura d'Ona Balló amb la col·laboració d'Elena Lasala

Compartir

Carles Santos (1940-2017) és un autor inclassificable. A partir de la música, i més concretament del piano, la seva obra s’expandeix cap a múltiples formats. La transdisciplinarietat va ser la base de la seva pràctica i pensament, i avui el seu llegat continua fascinant-nos per la llibertat creativa que transmet.

L’exposició Carles Santos. I ara, què?, comissariada per Ona Balló amb la col·laboració d’Elena Lasala, presenta un recorregut per descobrir la vida i obra d’un músic rara avis el llegat del qual, avui dia, ens continua fascinant per la llibertat creativa que transmet. És l’eix vertebrador de Primavera Santos, una iniciativa del Centre de les Arts Lliures que, amb la complicitat de la Filmoteca de Catalunya i el Museu de la Música de Barcelona, celebra l’obra polièdrica de Santos durant la primavera del 2024. La mostra permetrà conèixer la seva figura i processos de creació, aprofundir en les etapes fonamentals de les seves produccions, posar a la llum materials inèdits i reflexionar sobre l’impacte que ha generat en els seus contemporanis.

Ona Balló és historiadora de l’art, programadora de cinema i comissària. Les seves investigacions s’interessen pels entrecreuaments narratius entre música i imatge, amb una tesi en curs sobre la representació de l’espai sonor en la pintura romànica del Pirineu. Ha treballat en exposicions al Centre Pompidou, La Cinémathèque française, Le Fresnoy i el Bòlit de Girona. Ocasionalment s’encarrega de l’enregistrament sonor en rodatges.

MATERIAL DE PREMSA