L’ANY BROSSA ÉS A PUNT DE TANCAR-SE

26.11.2019 Commemoració
Compartir      

l Teatre Nacional de Catalunya acollirà l’acte oficial de cloenda de l’Any Joan Brossa que tindrà lloc el proper 17 de desembre.

L’any en què es commemora el centenari del naixement de Joan Brossa (Barcelona, 1919-1998) és a punt de finalitzar. Durant tot el 2019 l’Any Joan Brossa, comissariat per Manuel Guerrero Brullet, ha tingut per objectiu donar a conèixer, estudiar, reeditar i promoure l’obra del poeta així com la seva ressonància en tots els camps creatius en els quals el poeta incidí: la poesia, el teatre, la música, la dansa, el circ, l’art, l’arquitectura, el cinema o la màgia. Per això, des del 19 de gener de 2019, any en què se celebra el centenari del naixement de Brossa, i fins al 30 de desembre de 2019, data que coincideix amb la seva mort, s’han promogut i acollit un sense nombre d’activitats en tot l’àmbit dels Països Catalans i també en el marc internacional.

Per celebrar l’èxit de la iniciativa i donar-li tancament oficial a aquest any, es durà a terme un acte el proper 17 de desembre a la Sala Petita del Teatre Nacional de Catalunya, dirigit per Xavier Albertí, director artístic del TNC i que comptarà amb la presència del President de la Generalitat de Catalunya/la Consellera de Cultura. L’acte oficial de tancament serà un homenatge al poeta i al mateix temps evidenciarà la seva influència i forta presència entre els creadors joves. En la vetllada participaran amb la seva actuació el músic Jordi Cornudella Hera, l’actor Oriol Genís, el director de cinema Albert Serra, les poetes Blanca Llum Vidal i Maria Sevilla, els poetes Josep Pedrals i Carles Rebassa i el Quartet Brossa. A més de la companyia de Roberto G. Alonso i Xavier Martínez, Tecnomago. L’esdeveniment clourà amb les paraules del comissari de l’Any Joan Brossa, del director de la Institució de les Lletres Catalanes i de la Consellera de Cultura.

DESCARREGUEU-VOS EL RECULL DE PREMSA DE L’ANY JOAN BROSSA

També et pot interessar