La Nit dels Museus

03.05.2022 Nota de Premsa
Compartir      

Pocs mesos després de la seva obertura, el Centre de les Arts Lliures de la Fundació Joan Brossa participa per primer cop a La Nit dels Museus, desplegant, juntament amb les exposicions que habiten l’espai, diverses activitats per a un tast de tot el que es pot gaudir diàriament a l’espai.

La instal·lació de Lola Lasurt s’activarà gràcies al col·lectiu Big Bouncers, que ens ofereix una peça de moviment dissenyada a partir d’El Ganxo, la Decimonònica ens farà itinerar per les sales amb el seu Big Bang gastropoètic i la terrassa oferirà un homenatge a l’escriptor i cineasta Pier Paolo Pasolini, dins el marc del Festival Barcelona Poesia.

L’essència del Centre de les Arts Lliures es desplega dissabte 14 a la nit per oferir als i a les visitants de La Nit dels Museus un viatge per conèixer tot al que pot oferir aquest nou equipament cultural.

JOAN BROSSA. LA SERP VIVA

a cura de David Bestué
Fins al 31 de juliol del 2023

Exposició a cura de David Bestué dedicada a la figura i l’obra de Joan Brossa (Barcelona, 1919-1998). S’articula en tres idees principals: el poeta com algú que registra la realitat; el poeta com aquell que investiga les eines amb les quals treballa; el poeta que busca el punt de fuga en àmbits tan diversos com l’il·lusionisme o el teatre.

La serp viva

ARTS VISUALS LA INVISIBILITAT DEL DAU. ENRIC TORMO, IMPRESSOR I FOTÒGRAF

A cura d’Aitor Quiney
Fins al 24 de juliol del 2022

Mostra que ens apropa a Enric Tormo i Freixes (Barcelona, 1919-2016), rellevant però poc reconegut impressor, gravador artístic, editor, fotògraf, pedagog i museòleg a l’entorn de l’art, del llibre i de les arts gràfiques a Catalunya. La seva amistat amb J. J. Tharrats, el va dur a col·laborar amb Joan Brossa i Joan Miró, i amb l’antigrup Dau al Set.

La invisibilitat del Dau

EL GANXO. LA PLATEA COM A ESCENOGRAFIA

De Lola Lasurt
Fins al 15 de maig de 2022

El Ganxo és una peça de Lola Lasurt que s’emmarca dins del programa Gabinet Brossa, el qual consisteix en una producció artística fruit d’un procés de recerca a l’arxiu de Joan Brossa dipositat al Centre de Documentació i Arxivística del MACBA.

EL GARFI

INTERVENCIÓ COREOGRÀFICA DEL COL·LECTIU BIG BOUNCERS SOBRE LA PEÇA EL GANXO DE LOLA LASURT
Ds. 14 de maig, a les 12 i a les 22h

Durada: 20 minuts

Aquesta performance brinda una traducció al llenguatge abstracte del moviment de la plasticitat i el concepte suggerit a l’obra de Lasurt. Cossos que no volen representar sinó que a través de l’expressió de la pròpia fisicalitat dialoguen amb l’obra i conviden al públic a relacionar-s’hi i habitar-la d’una altra manera.

El Garfi

BIG BANG

LA DECIMONÒNICA
ESPECTACLE ITINERANT GASTROPOÈTIC
Ds. 14 de maig, a les 23h

Durada: 75 minuts

Poemes escènics sense perdre un element essencial en el teatre: la trobada social. A l’entreacte amb l’acompanyament d’un bon vi, es convidarà el públic a trobar-se i a reflexionar.

Big Bang

MARATÓ PASOLINI

FESTIVAL BARCELONA POESIA
EN COL·LABORACIÓ AMB EDICIONS PONCIANES
Ds. 14 de maig, d'11 a 20h

Aprofitant la recent traducció del Poema en forma de rosa de Pier Paolo Pasolini (coeditat per Poncianes i l’Ajuntament de Barcelona), ens hem conjurat per fer ben viu l’escriptor i cineasta dedicant-li nou hores seguides i ininterrompudes de lectura íntegra del poemari, amb intervencions musicals al llarg del dia.

Marató Pasolini

També et pot interessar