LA POESIA DE BROSSA ARRIBA ALS PARCS

14.04.2019 Commemoració
Compartir      

El programa ‘Poesia als parcs. Lletres i paisatges’, gestionat per la Diputació de Barcelona, prendrà la poesia brossiana com a fil conductor.

El programa ‘Poesia als parcs. Lletres i paisatges’, gestionat per la Diputació de Barcelona, tindrà Joan Brossa com a fil conductor. Entre els mesos de maig i setembre s’han programat diferents activitats vinculades amb l’obra del poeta. Quinze recitals poètics, en els quals hi intervindran vint-i-quatre poetes, un clown i dotze músics, els quals actuaran a diferents indrets de diversos espais naturals protegits de la Xarxa de Parcs Naturals, així com a d’altres parcs de Catalunya i també de l’Alguer.

Aquest any, com a novetat, el cicle donarà el tret de sortida amb una festa de presentació al centre de Barcelona. Amb la voluntat de donar-li visibilitat i de provocar una trobada per a tots els seus participants i seguidors, el primer de tots serà un acte amb la participació dels responsables de la iniciativa i els poetes convidats a l’edició actual. La cita tindrà un caràcter marcadament brossià, ja que serà la commemoració del naixement del poeta el que donarà sentit a la programació d’enguany.

ACTIVITATS BROSSIANES QUE S’HI HA PROGRAMAT

• Dijous 2 de maig, 19h. – Recital Inaugural.
Un home reparteix fulls clandestins. Recital homenatge a Joan Brossa, a càrrec de Carles Rebassa, amb la col·laboració de poetes participants de la present edició del cicle Poesia als Parcs. Lletres i paisatges.
Lloc: Pati Manning, Centre d’Estudis i Recursos Culturals. Montalegre 7, 08001 Barcelona.

• Dissabte 18 de maig, 20.30h. – Parc del Castell de Montesquiu.
Brossa. Poemes de revolta, recital poeticomusical a càrrec de Mònica Van Campen, Oriol Tramvia i Lluís A. Baulenas.
Lloc: Cabanya del Castell de Montesquiu. Montesquiu.

• Diumenge 15 de setembre, 12h. – Parc del Montnegre i el Corredor.
Recital i passejada poètica en homenatge a Joan Brossa amb Perejaume, Manuel Guerrero i Carles Rebassa. Acompanyament musical a càrrec de Ramon Juan Sitjar (guitarra).
Lloc: Font de Pradelló. Ca l’Agustí. Olzinelles, Sant Celoni.

• Diumenge 29 de setembre, 12h. – Parc Natural de la Serra de Collserola.
Brossa de prop, espectacle escènic a càrrec del clown Marcel Gros. Amb la col·laboració de MUHBA Vil·la Joana.
Lloc: Jardins de MUHBA Vil·la Joana. Ctra. de l’Església, 104, Barcelona.

També et pot interessar