El Centre de les Arts Lliures i el Museu de la Música homenatgen Carles Santos

04.07.2024 Arts visuals
Compartir      
carles santos piano mar
  • Per primera vegada a la ciutat, dues institucions celebren l’obra polièdrica del músic i artista multidisciplinar Carles Santos amb dues exposicions que es podran visitar durant el mes de juliol.
  • Ambdues propostes formen part de Primavera Santos, una iniciativa del Centre de les Arts Lliures que compta amb la complicitat de la Filmoteca de Catalunya i el Museu de la Música de Barcelona.

 

Durant el mes de juliol del 2024 la Fundació Joan Brossa i el Museu de la Música homenatgen al músic i artista multidisciplinar Carles Santos amb dues exposicions centrades en la seva vida i obra. Fins al 21 de juliol, al Centre de les Arts Lliures es pot visitar ‘Carles Santos. I ara, què?’, un recorregut per descobrir la vida i obra d’un músic rara avis el llegat del qual, avui dia, ens continua fascinant per la llibertat creativa que transmet. I avui, 4 de juliol, el Museu de la Música inaugura ‘Ja saps tocar el piano. Rastres de Carles Santos‘. Una exposició que vol mostrar el llegat de l’artista en la creació contemporània.

‘Carles Santos. I ara, què?’, fins al 21 de juliol al Centre de les Arts Lliures
Unes dues-centes obres d’aquesta rara avis de la música integren el cos de la primera exposició centrada en la figura del pianista després de la seva mort, l’any 2017. Comissariada per Ona Balló amb la col·laboració d’Elena Lasala, la mostra vol construir un nou relat sobre Santos, allunyat del mite del músic esbojarrat i més proper al músic rigorós i compromès.
L’exposició permet conèixer la seva figura i processos de creació, aprofundir en les etapes fonamentals de les seves produccions, posar a la llum materials inèdits i reflexionar sobre l’impacte que ha generat en els seus contemporanis.
‘Carles Santos. I ara, què?’ es podrà visitar al Centre de les Arts Lliures fins al 21 de juliol.
Reserva la teva visita >

‘Ja saps tocar el piano. Rastres de Carles Santos’ al Museu de la Música a partir del 4 de juliol
Comissariada per Ona Balló i Elena Lasala, l’exposició Ja saps tocar el piano. Rastres de Carles Santos mostra i recopila testimonis, traces i accions que doten d’un nou sentit l’empremta de l’artista a través de treballs de nova creació de la mà de diferents autors contemporanis com Marta Pazos, Jordi Oriol, Carles Pedragosa, Neus Masdeu, Núria Roura i Goliarda Parda que, en clau generativa, alineen aquests rastres més enllà de Carles Santos. S’hi podrà veure també el llegat que el músic va deixar en altres obres existents, dedicades o fetes en col·laboració amb Santos, i que avui ens permeten redescobrir la seva obra: des del Santos intèrpret dels anys seixanta fins al compositor de les grans celebracions dels anys noranta, passant per la tasca del Grup Instrumental Català.
La mostra, que es podrà visitar a partir del 4 de juliol al Museu de la Música, vehicula present i passat amb una selecció d’enregistraments visuals i sonors i, alhora, es pregunta fins a quin punt el llenguatge audiovisual és també un gran aliat per conceptualitzar i perpetuar idees musicals.

SOBRE PRIMAVERA SANTOS
Primavera Santos és una iniciativa del Centre de les Arts Lliures que, amb la complicitat de la Filmoteca de Catalunya i el Museu de la Música de Barcelona, celebra l’obra polièdrica de Santos durant l’any 2024.
Consulta la programació de Primavera Santos aquí >

També et pot interessar