CONVOCATÒRIA OBERTA: PROGRAMA D’INVESTIGACIÓ CURATORIAL 2024

01.02.2024 Creació
Compartir      
     

Continuant amb el compromís de promoure la creació contemporània, el Centre de les Arts Lliures de la Fundació Joan Brossa convoca la tercera edició del Programa d’Investigació Curatorial (P.I.C.). Un programa adreçat a artistes i investigadores seleccionades de la Sala d’Art Jove dels darrers tres anys (2022-2023- 2024) que, d’una banda, desitgin conèixer de prop un procés expositiu i, d’altra banda, tinguin un interès en el treball i el pensament col·lectiu.

El P.I.C. neix en col·laboració amb la Sala d’Art Jove com un dispositiu d’aprenentatge i experimentació en el camp de la creació, la investigació i la curadoria artística que té com a objectiu crear un espai de recerca i de generació de coneixement compartit. En la seva 3a edició, el programa tindrà el material de l’exposició ‘Carles Santos, i ara què?’ comissariada per l’Ona Balló com a punt de partida.

LA CONVOCATÒRIA
El programa té una durada de sis mesos i es divideix en dues fases. La primera està enfocada a la creació de l’espai i la dinàmica de treball. I la segona se centra en el desenvolupament i la concreció d’una proposta expositiva/performativa/híbrida concreta, que s’exhibirà a partir del mes d’octubre del 2024 al Centre de les Arts Lliures.

  • Etapa de creació: del 19 de març al 4 de juny, 12 sessions de 2 hores i mitja (cada dimarts en horari de tarda)
  • Etapa de producció: del 4 de juny al 28 de setembre,  l’equip de treball decidirà calendari i horaris de les trobades.

 

La dotació total per al projecte és de 15.000 €,  repartits de la manera següent: 2.500 € per artista durant la fase de creació en concepte d’honoraris i 7.500 € per a la producció.

PRESENTACIÓ DE CANDIDATURES
Les artistes interessades a presentar la seva candidatura a la 3a edició del P.I.C. han d’enviar un portfoli o CV de la trajectòria artística i una carta de motivació a la responsable de l’àrea de Mediació i Educació del Centre de les Arts Lliures: Sílvia Galí.
La convocatòria quedarà oberta entre el 2 i el 25 de febrer del 2024.
El 13 de febrer a les 18 h celebrarem una sessió informativa al Centre de les Arts Lliures (c/ Flassaders, 40).

CALENDARI DE LA CONVOCATÒRIA
Publicació de la convocatòria >>> 2 de febrer del 2024
Enviament de projectes >>> del 2 al 25 de febrer del 2024
Finalització de la convocatòria oberta >>> 25 de febrer del 2024
Publicació de la resolució >>> Durant la setmana del 4 de març del 2024

També et pot interessar