VII Jornada Educativa Joan Brossa

14.05.2021 Mediació
Compartir      
       
     
VII Jornada Educativa Joan Brossa

Per setè any consecutiu, el servei educatiu de la Fundació celebrarà una jornada educativa per compartir experiències i donar veu als alumnes, als docents, als creadors i als agents culturals amb els quals hem treballat durant el curs. Aquest esdeveniment, de caràcter gratuït, tindrà lloc els dies 7 i 8 de juliol de 9 a 12h. des de la plataforma zoom.

El 2021 representa un any de transició per a la Fundació Joan Brossa que culminarà a la tardor amb la gestió de la totalitat de l’edifici històric de La Seca, un nou escenari que implicarà l’obertura d’un equipament en què conviuran la pràctica expositiva i les arts en viu, es visibilitzarà l’univers de Joan Brossa des de totes les disciplines que practicà, es generaran projectes creatius i d’investigació per part de les noves generacions, es fomentarà l’articulació de propostes de caràcter híbrid i es reivindicarà el projecte educatiu com un dels pilars de la institució.

Des de la comissió d’educació del Centre d’Estudis Joan Brossa hem estat reflexionant sobre el model de projecte que caldrà construir i consolidar en el marc d’aquesta nova realitat. Així doncs, es proposa l’articulació d’una pràctica de caràcter expandit tant pel que fa als formats, que seran deslocalitzats i transitaran per la totalitat de l’edifici; com pel que fa a les disciplines, que reivindicaran una pràctica creativa multidisciplinària i de caràcter total; i al radi d’actuació, que se situarà entre el dintre i el fora de l’edifici, tot integrant la realitat del barri de la Ribera.

La VII Jornada Educativa ha estat plantejada com un entreacte, com un espai de trobada i a la vegada de reflexió col·lectiva, que ens hauria d’ajudar a acabar de donar forma al programa del curs vinent. És per això que, més enllà de compartir i de visibilitzar projectes que han tingut lloc a les aules, hi ha la  voluntat de pensar plegats com hauria de ser i de funcionar el nou programa educatiu ‘Brossa expandit’. Un moment per cocrear i gestar un ecosistema en què cultura i educació es donin la mà.

També et pot interessar