VERMUT BROSSIÀ

25.10.2017 Premi
Compartir      

El Gremi de Galeries d’Art de Catalunya i Vermuts Miró organitzen un certamen d’art i Joan Brossa n’és el protagonista.

El passat 23 d’octubre s’ha fallat la segona edició del concurs d’art Vermut Miró organitzat pel Gremi de Galeries d’Art de Catalunya (GGAC) i Vermuts Miró. La guanyadora d’aquesta edició ha estat Claire Jame Dupain (1976, Kettering), artista presentada al concurs per Artevistas Gallery amb l’obra ‘Invisible Brossa’.

En aquest concurs d’art els artistes participants havien d’inspirar-se en Joan Brossa i, en paraules del jurat, l’obra guanyadora ‘conjumina amb gran eficàcia visual l’esperit màgic, enginyós i de sorpresa del poeta i artista Joan Brossa amb la celebració festiva i lúdica del Vermut Miró. El contrast del vermell de fons, al·ludint al vermut, amb la figura elegant –amb frac– del personatge invisible, provoca un impacte visual i teatral on l’antifaç et mira i et convida’. L’obra guanyadora ‘Invisible Brossa’ serà reproduïda i adaptada com a etiqueta de l’edició limitada de vermut reserva Miró&Arte 2018.

El jurat del concurs d’art d’enguany ha estat format per Meritxell Torra Junyent, vocal de la Junta del GGAC i codirectora de Dolors Junyent, Galeria d’Art; Hèctor Albericio, codirector d’Art Petritxol; Francesc Mestre, antic director de la galeria Francesc Mestre Art; Laura Prats, representant de Vermuts Miró; i Vicenç Altaió, president de la Fundació Joan Brossa.

S’ha escollit una sola obra guanyadora entre les 62 obres presentades per 50 artistes. Totes aquestes creacions es podran veure fins el 3 de novembre en cadascuna de les galeries d’art que han participat al concurs.

També et pot interessar