Resolució de la convocatòria oberta d’Imatge gràfica de la temporada 2023/24

16.06.2023 Creació
Compartir      

El passat 14 de juny es va resoldre la primera convocatòria oberta per trobar la imatge i gràfica de temporada del Centre de les Arts Lliures. Una crida a artistes gràfics i visuals per presentar una proposta ajustada a l’ideari de la institució per representar gràficament la programació de la temporada vinent.
Una comissió independent composta per Maria Canelles i Marc Chornet (direcció artística col·legiada), Anna Casasayas i Aina Canyelles (equip de comunicació) l’artista gràfic David Ricart (encarregat de dotar d’imatge i contingut la gràfica de la temporada actual) i l’Alba Font (dissenyadora de Tallers Torrents, autors de la senyalètica i materials gràfics del Centre de les Arts Lliures) va ser l’encarregada de seleccionar la proposta.

L’artista seleccionada encarregada de fer la imatge de la temporada vinent és la Marian Vélez. El seu treball de revisió dels grafismes antics des de la contemporaneitat, juntament amb l’estil fresc, juganer i satíric, van ser els elements més destacats del jurat a l’hora de seleccionar aquest projecte, ja que van en sintonia amb les línies discursives del Centre de les Arts Lliures i essència de l’obra brossiana.

L’equip de la Brossa vol agraïr a 22 propostes que s’han presentat per la seva qualitat i generositat i us anima a seguir treballant altres vies de desenvolupament i a presentar-vos a altres convocatòries del centre.

SOBRE MARIAN VÉLEZ LUQUE
Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, centra la seva carrera artística principalment en la combinació de disciplines: art gràfic, pintura, art conceptual, fotografia analògica, art tèxtil, direcció d’art i vestuari. Actualment, es focalitza en l’àmbit gràfic i  il·lustratiu. D’entre els seus projectes recents destaca el mitjà cultural 5 cèntims, en el qual s’encarrega de la comunicació gràfica del projecte i participa tant en la direcció creativa com en la coordinació del mitjà.

SUPORT A LA CREACIÓ
Aquesta convocatòria forma part del programa de suport a la creació 2023 del Centre de les Arts Lliures que, enguany, ha destinat una dotació total de 83.000 € en quatre convocatòries obertes en diversos camps: instal·lacions artístiques, projectes escènics, gràfica de temporada i residència d’investigació. 

També et pot interessar