Llibres d’artista

Les etceteras / Els etcèteres

(2011): Les etceteras / Els etcèteres (facsímil del llibre del mateix títol de 1970, Poemes habitables 20, amb articles introductoris de Marc Audí i Glòria Bordons). Marseille: cipM (publicacions simultànies en francès i en català).

Tres aiguaforts

(1949): Tres aiguaforts (poesia literària, amb tres aiguaforts d’Antoni Tàpies), Barcelona: Ed. Enric Tormo.

Parafaragaramus

(1950): Parafaragaramus (poesia literària inserida en l’obra plàstica de Joan Ponç). Barcelona: edició privada d’Enric Tormo.

Sense títol

(1963): (Sense títol) (poesia literària, amb un collage de Modest Cuixart). Barcelona: Galeria René Metras.

Cop de poma

(1963): Cop de poma (prosa i concepció del llibre; amb cinc aiguaforts de Joan Miró, coberta d’Antoni Tàpies, fermall-escultura de Moisès Villèlia i partitura de Josep M. Mestres Quadreny, Enquadernació de Joan Ponç i capsa de fusta de Joan Miró. Barcelona: Ed. R. M. (edició de Joan Prats).

El pa a la barca

(1963): El pa a la barca (poesia literària, amb litografies d’Antoni Tàpies). Barcelona: Ed. Sala Gaspar.

Novel·la

  • (1965): Novel·la (disseny del llibre i selecció de textos i d’imatges i “Elegia”, epíleg en prosa; amb litografies d’Antoni Tàpies). Barcelona: Ed. Sala Gaspar.

(1975): reedició de Novel·laBarcelona: Llibres del Mall (edició popular in quarto).

Frègoli

(1969): Frègoli (poesia literària i visual i disseny del llibre, amb litografies d’Antoni Tàpies). Barcelona: Ed. Sala Gaspar.

Nocturn matinal

(1970): Nocturn matinal (poesia visual, amb litografies i un aiguafort d’Antoni Tàpies). Barcelona: Ed. La Polígrafa, S.A.

Oda a Joan Miró

(1973): Oda a Joan Miró (poesia visual i epíleg en prosa, amb litografies de Joan Miró). Barcelona: Ed. La Polígrafa, S.A.

Poems from the Catalan

(1973): Poems from the Catalan (poesia literària, amb introducció d’Arthur Terry, pròleg de Sir Roland Penrose i litografies d’Antoni Tàpies), en català i en anglès (traducció d’Arthur Therry). London / Barcelona: Guinness Button Publishing Ltd. / Ed. La Polígrafa, S.A., 2 vols.

La cabaleta

(1973): La cabaleta (poesia literària  ̶ un sonet ̶  i poesia visual, amb calats de Moisès Villèlia). Barcelona: Ed. Sala Gaspar.

Cartipàs

(1973): Cartipàs (prosa, amb calats de Moisès Villèlia). Barcelona: Ed. Sala Gaspar.

Als mestres de Catalunya

(1975): Als mestres de Catalunya (poesia literària  ̶ “Oda al president Macià” i “Oda al president Companys” ̶ , amb vuit litografies i una serigrafia d’Antoni Tàpies). Barcelona: Ed. Sala Gaspar.

Oda a Lluís M. Xirinacs

(1976): Oda a Lluís M. Xirinacs (poesia literària, amb litografies d’Antoni Tàpies). Barcelona: Ed. Comissió “Lluís M. Xirinacs” (també se’n feu una edició popular).

Tres Joans

(1978): Tres Joans (poesia literària i visual en homenatge a Joan Prats, amb una aiguada de Joan Miró). Barcelona: Ed. La Polígrafa, S.A.

U no és ningú

(1979): U no és ningú (proses escrites el 1950; amb dues litografies i cinc aiguaforts d’Antoni Tàpies). Barcelona: Ed. La Polígrafa, S.A.

Llibre de la pluja

(1979): Llibre de la pluja (llibre singular fet de pàgines en blanc mullades i després eixugades, en col·laboració amb Frederic Amat). Barcelona: Taller Vallirana.

El camí de l’oca

(1981): El camí de l’oca (poesia visual i disseny del llibre, amb litografies, serigrafies i un aiguafort de José Niebla). Girona: Ed. Galeria d’Art 3 i 5.

Strip-tease

(1982): Strip-tease (poesia escènica  ̶ dotze peces ̶ , amb il·lustracions de Poveda), sense referència de l’edició.

Tal i tant

(1983): Tal i tant (poesia literària, amb una pintura desplegable de Frederic Amat).

Poemes JOAN BROSSA – ANTONI TÀPIES dibuixos

(1984): Poemes JOAN BROSSA – ANTONI TÀPIES dibuixos (poesia literària, amb dibuixos d’Antoni Tàpies). Maó / Barcelona: Druïda.

Sextina en el Museu de Joguets de Figueres

(1985): Sextina en el Museu de Joguets de Figueres (poesia literària, amb tres aiguaforts d’Antoni Tàpies). Figueres: Ed. Tristan Barbarà.

El Rei de la Màgia

(1986): El Rei de la Màgia (poesia literària, amb tres aiguaforts d’Antoni Tàpies). Figueres: Ed. Tristan Barbarà.

El bosc a casa

(1986-1989): El bosc a casa (poesia literària, amb collages de postals, gravats, aiguaforts, litografies i dibuixos de Perejaume). Barcelona: Ed. Polígrafa.

Oi

(1987): Oi (poesia literària, amb sis litografies de Fusako Yasuda i Lluís Pessa). Barcelona: Lluís Pessa ed.

Joc de cartes

(1987): Joc de cartes… (poesia literària, amb gravats de Víctor Ramírez). Barcelona: Ed. L’Aixa, Galeria Joan de Serrallonga (col. Llibres-objecte).

Carrer de Wagner

  • (1988): Carrer de Wagner (poesia literària, amb deu aiguaforts d’Antoni Tàpies). Barcelona: Galeria Toni Tàpies – Edicions T.

(1990): reedició de Carrer de Wagner (poesia literària, amb aiguaforts d’Antoni Tàpies fotografiats per F. B. Casas). Barcelona: Edicions T (edició popular).

Diorames

(1988): Diorames (poesia visual, amb gravats d’A. Borrell, J. Alcaraz i J. Rosés i una prosa de Perejaume). Calella: Ed. Centre Internacional de Recerca Gràfica de Calella.

Tria

(1988): Tria (un poema visual i un altre de literari, amb un aiguafort de Masafumi Yamamoto). Barcelona: Antoni Agra ed.

Mom

(1988): Mom (poesia visual i prosa amb xilografies de Víctor Ramírez). Barcelona: Miquel Sambró ed., Galeria Joan de Serrallonga.

El fuet de cent cues

(1988): El fuet de cent cues (prosa, amb dibuixos de Fernando Krahn). Barcelona: Ed. Destino.

Tri

(1990): Tri (poesia visual, amb dues litografies de Fusako Yasuda). Barcelona: Lluís Pessa ed.

Parèntesi

(1991): Parèntesi (poesia visual, amb dues litografies de Fusako Yasuda). Barcelona: Lluís Pessa ed. (presentat en una caixa juntament amb Mirall).

Mirall

(1991): Mirall (poesia visual, amb dos aiguaforts de Lluís Pessa). Barcelona: Lluís Pessa ed. (presentat en una caixa juntament amb Parèntesi).

Cinamom

(1991): Cinamom (poesia literària, amb set aiguaforts de Rafa Forteza). Figueres: Ed. Tristan Barbarà.

Jo, qui?

(1992): Jo, qui? (poesia literària, amb cinc litografies de Fusako Yasuda). Barcelona: Lluís Pessa ed.

El veí

(1992): El veí (poesia literària, amb litografies de Lluís Pessa). Barcelona: Lluís Pessa ed.

Flors de claus

(1992): Flors de claus (poesia literària, amb set fotografies de Manuel Esclusa). Figueres: Ed. Tristan Barbarà.

Foc negre

(1993): Foc negre (poesia visual, amb aiguaforts d’Evaristo Benítez). Barcelona: Antoni Valero ed.

Deu gravats i una ombra de mà

(1993): Deu gravats i una ombra de mà (poesia visual, amb cinc aiguaforts de Fusako Yasuda). Barcelona: Lluís Pessa ed.

Trasllat

(1993): Trasllat (poesia literària, amb serigrafies i collages d’Alfons Borrell). Calella: Ed. del Terme.

L’art pot morir. Homenatge a Miró

(1993): L’art pot morir. Homenatge a Miró (poesia visual; suite de deu estampes, amb la participació de diversos artistes). Arenys de Munt: Ed. Murtra.

Capgirada

(1995): Capgirada (poesia literària, amb tres litografies de Fusako Yasuda i tres de Lluís Pessa). Barcelona: Lluís Pessa ed.

Clavegueram / Égouts

(1995): Clavegueram / Égouts (poesia literària, amb set gravats de Muma). Lausanne: Pully / Raymond Meyer.

Aigua de foc

(1995): Aigua de foc (poesia visual, amb cinc aiguaforts de Josep M. Servent). Palma de Mallorca: Centre Cultural Contemporani Pelaires.

Brossa i Chillida a peu pel llibre

(1996): Brossa i Chillida a peu pel llibre (poesia literària, amb aiguaforts d’Eduardo Chillida i frontispici de Pere Gimferrer), en català, en euskera i en espanyol (traduccions de Ramon Saizarbitoria i de Carlos Vitale, respect.). Barcelona: La Polígrafa, S.A. (també se’n féu una edició popular).

Cartaci

(1999): Cartaci (poesia literària, amb intervenció plàstica de Perejaume). Molino de Velliza: El Gato Gris.

Fotopoemario

(2001). Fotopoemario (edició de luxe conté poesia literària de Joan Brossa i reproduccions de fotografies de Chema Madoz i una obra original del fotògraf). Madrid: La Fàbrica Ed.

Infiltración

(2005): Infiltración amb el subtítol “Obra castellana completa (o quasi)” (carpeta singular a cura de Rafael Pasquet i d’Arnau Sallent, amb còpia fotostàtica de l’edició de 1938, un assemblatge d’objectes de Jordi Saladrigas i una fotografia d’Humberto Rivas). Rubí: Ed. Propaganda / Micromèdia Comunicació S.L. (edició no venal).

Carrer de Joan Ponç

(2010): Carrer de Joan Ponç (antologia d’afinitats i correspondències entre els textos del poeta i les obres del pintor Joan Ponç; amb pròleg de Jordi Quer i edició i estudi introductori de Glòria Bordons). Barcelona: Edicions Poncianes.