Convocatòria oberta: Residència d’investigació a l’arxiu Joan Brossa

16.05.2023 Creació
Compartir      
     
imatge convocatòria arxiu d'investigació arxiu joan brossa 2023

El Centre de les Arts Lliures convoca la segona edició de la residència d’investigació a l’arxiu Joan Brossa amb la col·laboració del Centre d’Estudis i Documentació del MACBA i de la Càtedra UB-Joan Brossa. L’objectiu d’aquesta residència és promoure l’estudi i la divulgació de l’obra del poeta i generar nous continguts que dinamitzin la potencialitat de l’arxiu Joan Brossa a l’hora de provocar nous relats, discursos i, fins i tot, noves creacions. La convocatòria estarà oberta del 15 de maig al 15 de juliol (ambdós inclosos).

EL CONTEXT
El Centre de les Arts Lliures de la Fundació Joan Brossa és un centre cultural que treballa diversos àmbits: exhibició d’arts en viu, visuals i poesia; programes de suport a la creació, convocatòries obertes de producció i residències artístiques; preservació i divulgació del patrimoni brossià i projectes educatius i de mediació entorn de la poesia experimental. Aquesta activitat pivota sobre dos eixos conceptuals molt determinats. D’una banda, la tensió que es genera entre memòria i contemporaneïtat (fet que obliga a treballar sempre des d’una perspectiva intergeneracional). I, d’altra banda, la poesia com a catalitzadora de qualsevol creació.

LA CONVOCATÒRIA
L’esperit d’aquesta convocatòria és crear un transvasament de coneixement i contingut entre l’arxiu Joan Brossa i la programació del Centre de les Arts Lliures a través de la investigació artística. En una primera fase, el projecte escollit a través d’aquesta convocatòria gaudirà d’una residència d’investigació a l’arxiu Joan Brossa amb assistència i mediació a la recerca proporcionada per la Fundació Joan Brossa amb el suport de la Càtedra UB-Joan Brossa. En una segona fase, la recerca desenvolupada es concretarà en una producció final el format de la qual pot ser variable segons les característiques del projecte (una exposició, una publicació, acció o instal·lació artística, programa de mediació i activitats, etc.).
Les persones interessades a presentar candidatura han d’enviar un projecte d’investigació, una carta de motivació i un currículum a través d’aquest formulari (també enllaçat a les bases) abans del 15 de juliol.
Dimecres 31 de maig a les 18 h haurà una sessió informativa presencial al Centre de les Arts Lliures.

LA DOTACIÓ
Els recursos destinats a aquesta convocatòria són 8.000 € de base imposable i es reparteixen segons les partides següents:

  • Honoraris per al procés de recerca: 3.000 € de base imposable.
  • Pressupost de producció per a la realització del producte final: fins a 4.000 € de base imposable.
  • Pressupost de suport a la mediació durant el procés d’investigació: fins a 1.000 € de base imposable.

 

CALENDARI DE LA CONVOCATÒRIA
Publicació de la convocatòria
15 de maig del 2023
Finalització de la convocatòria oberta
23 de juliol del 2023
Publicació de la resolució
15 de setembre del 2023
Inici del procés d’investigació
25 de setembre del 2023
Finalització de procés d’investigació i lliurament de la memòria
30 de juny del 2024
Presentació en públic de la producció final
Temporada del 2024-2025

SUPORT A LA CREACIÓ
Des de la seva obertura, el 16 de desembre del 2021, el Centre de les Arts Lliures ha treballat per promoure la creació contemporània, pel compromís amb el sector artístic i per la defensa llegat de Joan Brossa. Com a fàbrica de creació, la institució és un espai obert, que aposta per actuar en xarxa, generant aliances amb agents privats i públics i col·laborant amb institucions educatives i professionals dels diversos sectors creatius i compleix una vocació pública, artística i social.
Per al 2023, la institució ha desplegat un programa de convocatòries obertes en diversos camps amb una dotació total de 83.000 €.

També et pot interessar