Convocatòria oberta: Projectes escènics 2023-2024

23.05.2023 Creació
Compartir      
     
imatge convocatòria oberta projectes escènics centre de les arts lliures

El Centre de les Arts Lliures anuncia la tercera edició de la convocatòria oberta de projectes escènics amb l’objectiu de donar suport econòmic i logístic per a la creació independent, producció i exhibició de les arts escèniques contemporànies durant la temporada 2024-2025 de la institució. Enguany i per primera vegada, la convocatòria pren el nom d’Hermann Bonnín per reconèixer la seva tasca en suport i foment de les arts escèniques emergents. La convocatòria estarà oberta del 23 de maig al 23 de juliol (ambdós inclosos).

EL CONTEXT
El Centre de les Arts Lliures és un espai que està preocupat per les poètiques experimentals: Joan Brossa era un poeta i la seva font primària de creació era el llenguatge i la metàfora. Des de la institució es dona espai i veu a les creacions que posen al centre la reflexió sobre la forma poètica, més enllà de les disciplines i les fronteres formals. Joan Brossa és un esperit lliure que parteix d’una idea de poesia que transcendeix el fet literari, cosa que li permet la tranquil·la transició entre diferents fronteres. Amb aquesta convocatòria, el Centre de les Arts Lliures busca projectes escènics que comparteixin aquest treball des dels marges de la disciplina i que cerquin, d’alguna manera, una proposta escènica poètica. 

LA CONVOCATÒRIA
La convocatòria cerca premiar dos projectes: un projecte d’arts escèniques destinat a exhibir-se a l’escenari i un d’arts en viu i/o poesia escènica destinat a la seva mostra en qualsevol espai de l’edifici de La Seca a partir de la tardor del 2024 (en ambdós casos).

  • Projecte de Companyia Resident per a la creació, producció i exhibició (un mínim de 3 setmanes) d’un projecte escènic vinculat a una companyia teatral professional o creador/a independent que pugui disposar d’entitat jurídica pròpia.
  • Projecte d’arts en viu / poesia escènica per a la creació, producció i mostra d’un projecte d’arts en viu i/o poesia escènica vinculat a una companyia, col·lectiu d’artistes o creador/a independent que pugui disposar d’entitat jurídica pròpia. En aquest apartat s’hi poden encabir propostes performàtiques, d’art sonor, instal·latives, híbrides, etc.

Les persones interessades a presentar candidatura han d’enviar un projecte detallat, documentació de l’entitat jurídica que empari el projecte i un briefing de la proposta a través d’aquest formulari (també enllaçat a les bases) abans del 23 de juliol.
Dijous 22 de juny a les 17.30 h hi haurà una sessió informativa presencial al Centre de les Arts Lliures.

LA DOTACIÓ
Els recursos destinats a aquesta convocatòria són els següents:

  • Convocatòria de Companyia Resident: 30.000 € de base imposable, distribuïts en les partides següents: 18.000 € honoraris de l’equip, 9.500 € despeses de material, 2.500 € accions de comunicació.
  • Convocatòria Projecte d’arts en viu / poesia escènica: 10.000 € de base imposable, repartits en les següents partides: 6.000 € honoraris de l’equip, 3.000 € despeses de material, 1.000 € accions de comunicació.

 

CALENDARI DE LA CONVOCATÒRIA
Publicació de la convocatòria
23 de maig del 2023
Finalització de la convocatòria oberta
23 de juliol del 2023
Publicació de la resolució
14 de setembre del 2023
Exhibició
Al llarg de la temporada 2024-2025

SUPORT A LA CREACIÓ
Des de la seva obertura, el 16 de desembre del 2021, el Centre de les Arts Lliures ha treballat per promoure la creació contemporània, pel compromís amb el sector artístic i per la defensa llegat de Joan Brossa. Com a fàbrica de creació, la institució és un espai obert, que aposta per actuar en xarxa, generant aliances amb agents privats i públics i col·laborant amb institucions educatives i professionals dels diversos sectors creatius i compleix una vocació pública, artística i social.
Per al 2023, la institució ha desplegat un programa de convocatòries obertes en diversos camps amb una dotació total de 83.000 €.

També et pot interessar