CANTÀNIA BROSSA

26.07.2018 Mediació
Compartir      

La Cantània del curs 2018-2019 que organitza L’Auditori estarà dedicada a Joan Brossa.

El servei educatiu de L’Auditori ha escollit l’univers creatiu de Joan Brossa per concebre la trentena edició del projecte Cantània que pren per nom ‘A de Brossa’. Així doncs, durant el curs 2018-2019 molts dels alumnes del nostre país dels cicles mitjà i superior de primària es submergiran en l’obra del poeta per retre-li homenatge amb motiu del centenari que tindrà lloc l’any vinent. Cal afegir, a més, que aquesta iniciativa també viatjarà a Burgos, Valladolid, Parla i Saragossa. El compositor escollit per a l’ocasió és Eduard Iniesta.

La Blanca i la Bruna, dues noies de catorze anys, teixiran el fil argumental d’aquesta Cantània. Les dues entren d’amagat als arxius històrics d’una gran biblioteca nacional amb unes llanternes que duen a les mans i troben tot de llibres i objectes peculiars sobre els prestatges. La Blanca, qui té una mirada poètica, llegeix alguns dels textos dels llibres mentre la Bruna l’escolta incrèdula. De mica en mica, però, va entrant en la màgia, en la transformació de les lletres, en els jocs de paraules, en les construccions poètiques que llegeix la seva amiga fins a arribar a comprendre el món des d’un punt de vista més creatiu, més juganer, més brossià.

El servei educatiu ha previst unes sessions formatives obligatòries adreçades a personal docent per poder participar en aquesta edició. Està previst que la Fundació formi part d’aquestes formacions.

També et pot interessar