festa del llagostí
Preparem la Festa del Llagostí: tallers de capgrossos, de moviment… i molt més!
Compartir

Dissabte 29 de juny celebrarem La festa del Llagostí amb Neus Masdeu, una peça itinerant que recorrerà els carrers de Ciutat Vella en el marc de la Festa Major del barri de La Ribera, Sant Pere i Santa Caterina. Amb aquesta proposta, que es formalitza com un cercavila amb música, capgrossos i elements festius i acabarà amb un àpat col·lectiu amb el llagostí com a protagonista, l’artista homenatja Carles Santos. La festa, que forma part de la programació PRIMAVERA SANTOS , és el resultat d’una investigació al voltant del llegat del músic i, més específicament, de la seva relació amb el menjar, el món mariner i la cultura popular.

I perquè tot això sigui possible, de l’1 al 15 de juny us oferim una sèrie d’activitats i tallers gratuïts oberts a tots els públics, a partir dels quals la festa serà possible.

COLA SECA A LES MANS:
Una trobada per aprendre la tècnica de construcció de capgrossos que s’ha fet servir per crear els personatges de l’última peça de Neus Masdeu, La Festa del Llagostí, i per conèixer l’imaginari visual que ha creat l’artista Olga Capdevila al voltant d’aquesta peça. La trobada tindrà lloc a la Brossa dissabte 1 de juny d’11 a 14 h i amb les dues artistes construirem les bases d’un capgròs i les pintarem. Us convidem a venir i construir el vostre capgròs!

FER FESTA:
Dissabte 15 de juny, d’11 a 14 h, organitzem un taller de moviment a càrrec d’Elena Carvajal en el qual practicarem l’experiència compartida de ballar en comunitat al voltant de la idea d’una festa popular, una revetlla efímera amb altres cossos. Trotarem, saltarem i donarem voltes per agitar-nos i contagiar-nos les unes de les altres. Hi haurà música de festa major, capgrossos i els personatges principals de la peça.
Durant aquesta trobada entrarem en contacte amb l’univers de l’artista Neus Masdeu i el seu nou treball La festa del llagostí, a la qual seran convidades totes les persones participants que estiguin interessades a formar part amb nosaltres de la cercavila de capgrossos, la festa i dinar popular que tindrà lloc el pròxim dia 29 de juny de 12 a 14 h.

ASSAIG GENERAL:
Dijous 27 de juny, de 18:30h a 20:30 h, farem un assaig general del passacarrers amb les persones que us apunteu als workshops i que vulgueu acabar participant a la Festa del Llagostí!