Això no és res

d'Irena Visa

Compartir

Això no és res és un dels tres projectes guanyadors de la convocatòria oberta PostBrossa 2023.

El projecte “Això no és res” sorgeix de la investigació sobre els processos de legitimació de l’arqueologia i l’art contemporani a través de l’observació de pedres i menhirs. A través de la museïtzació d’unes pedres es poden aconseguir petits menhirs que, com els readymades, adquireixen un nou sentit i reconeixement.

Irena Visa (Banyoles, 1985)
Llicenciada en Comunicació Audiovisual, ha estudiat Arts Aplicades a l’Escultura a l’Escola La Llotja i ha cursat el Màster en Producció i Recerca artística de la Universitat de Barcelona. La seva pràctica artística s’interessa sovint pels senyals que indiquen fenòmens de caràcter hipotètic en el context museogràfic però també en l’entorn natural, urbà i artístic. Els seus treballs s’han pogut veure a la Fundació Miró, la Fundació Tàpies, a la Fabra i Coats, a l’Espai Bòlit, al Centre d’Art Santa Mònica, al MAC Mataró, o la Casa de Cultura de Girona, entre d’altres.
Durant els últims anys, ha rebut beques de recerca i producció de l’OSIC, de la Fundació Guasch Coranty, de l’Ajuntament de Girona i, recentment, també de BCN producció.
Des de 2019 col·labora amb la companyia escènica Contenidos Superfluos com a dramaturga i les seves peces s’han estrenat al Teatre Lliure, a la sala Hiroshima, al festival Sismògraf, al festival GREC i al festival Viu Montjuïc.
Ha estat artista resident al Centre d’Art Santa Mònica durant els darrers dos anys i és professora al Grau d’Arts de la UOC.