observin aquests fills de puta dúo fàcil
Observin aquests fills de puta

Dúo Fàcil

Compartir

Tràfic d’influències i abús de poder són els protagonistes de la nova proposta escènica de Dúo Fàcil: Observin aquests fills de puta. A partir de situacions delirants que relaten casos d’abús de poder i tràfic d’influències en àmbits tan diversos com el teatre, la política o el futbol, l’espectacle evidencia com la corrupció està normalitzada en el nostre dia a dia.

Observin aquests fills de puta és una comèdia que vol reflexionar sobre qui decideix realment el nostre futur. Sobre aquells llocs i condicions en les quals es prenen les decisions que conformaran la nostra forma de vida. Sobre com la corrupció està normalitzada en la nostra vida quotidiana, amb l’única diferència que uns roben diners públics i altres només bolígrafs a Disneyland.
Quin d’aquests furts és més ben vist i per què? És més lladre qui roba més o qui té més per robar al seu abast? És la corrupció una mica inherent a l’ésser humà? El caprici d’un empresari podria transformar-se en llei? Amb quines eines comptem per impedir una cosa així? Nosaltres encara no gosem donar una resposta concreta per a qualsevol d’aquestes qüestions. Però sí que estem segurs de quelcom molt important i crucial per a la nostra supervivència. I és que tots, sense excepció, som una colla de fills de puta.

Sinopsi

El president d’un dels clubs de futbol més importants del país es reuneix amb el nou president del govern per demanar-li un favor personal: l’aprovació d’una nova llei de protecció i benestar animal que reconegui els dofins com a animals de companyia. A partir d’aquesta delirant proposta, assistirem a una concatenació d’esdeveniments que ens revelaran com el poder i la corrupció s’exerceixen en totes les classes i àmbits de la nostra societat. Des de la llotja del Bernabéu fins a la sala d´assajos d´una petita companyia.

La companyia

Dúo Fàcil neix el 2014 a l’Institut del Teatre amb la unió de tres companys de promoció, que veuen el món des d’una mateixa perspectiva. Descriuen el teatre com un joc que fa riure al públic amb successos dramàtics quotidians. Volen reflexionar sobre alguns dels aspectes que els preocupen de la vida o societat contemporànies des del teatre, sense dogmatisme ni moralines, tot exposant la seva mirada a un riure incòmode en el qual perduri un sediment de ràbia. Consideren que el que avui en dia anomenem comèdia ha perdut la vena rebel dels seus inicis, i que el que és provocatiu i rebel és la farsa.
Perfil IG Dúo Fàcil

Contextualització de l’obra

Se’ns pixen a la boca i ens diuen que plou. Però qui fa ploure? Observin aquests fills de puta és un projecte escènic que parteix de la creació col·lectiva i de preguntar-se qui mouen els fils de la nostra societat des d’institucions, empreses i mitjans de comunicació. Volem donar el nostre punt de vista crític i farsesc de com funciona el statu quo. L’Escopeta Nacional de Berlanga però al 2023 amb tots els canvis (o no) de paradigma que hi ha hagut des de llavors.

MATERIAL DE PREMSA