Andrés Corchero i Ana Pérez codirigeixen ‘El cop desert’, l’adaptació teatral del primer text dramàtic de Joan Brossa

30.05.2024 Arts en viu
Compartir      
     
el cop desert david ruano

Fotografia: David Ruano

  • El dotzè espectacle de Projecte Ingenu és una proposta híbrida que combina teatre de text, dansa i instal·lació sonora.
  • El cop desert és una peça inèdita de Joan Brossa que convida l’espectadora a una experiència existencialista: trobar-se cara a cara amb les grans qüestions de la vida humana.

 

Andrés Corchero i Ana Pérez codirigeixen la nova proposta escènica de Projecte Ingenu, El cop desert. El dotzè espectacle de la companyia puja a escena el primer text dramàtic de Joan Brossa. Una peça inèdita mecanografiada l’any 1944, possiblement escrita anteriorment, que no apareix publicada fins que, amb motiu del centenari del naixement del poeta, Arola Editors publica l’edició completa de la Poesia escènica de Joan Brossa.

L’espectacle abraça la riquesa i la puresa d’un text inspirador en les imatges hipnagògiques i el caos creatiu que proposa. Entre la vigília i el son, en permanència constructiva i des del cos, El cop desert de Projecte Ingenu pretén donar formes diverses a la puresa dels inicis d’un Brossa atrevit i lliure  que, mogut per la força del llenguatge, aprofundeix en el seu subconscient i ens el brinda sense cap mena de judici. “Ha estat una gran satisfacció explorar un text tan complex i portar-lo al cos”, comenten Corchero i Pérez. “Us convidem a deixar-vos portar per les sensacions, sense buscar una lògica narrativa, us convidem que deixeu que les imatges entrin en vosaltres i us deixeu emportar per elles”.

El cop desert és una proposta híbrida que, barrejant teatre de text, dansa i instal·lació sonora, proposa un somni escènic per redescobrir les parts més profundes de la psique humana. Georgina Avilés Sarrias, Toni Guillemat Àlvarez, Anna Pérez Moya, Mireia Sala Aresté i Neus Pàmies Juárez són les encarregades de representar l’auca de personatges de naturalesa fantàstica que habiten aquest text.  L’espectacle es podrà veure del 6 al 28 de juny a l’Espai T del Centre de les Arts Lliures

Sobre ‘El cop desert’ , de Joan Brossa
Joan Brossa va escriure El cop desert a l’edat de vint-i-cinc anys. Significativament subtitulat somni escènic, hi recrea especialitats, efectes i personatges de circ, il·lusionisme i dansa, els situa en plans i contextos inhabituals i els combina amb elements icònics i personatges reals en una successió d’escenes i diàlegs propis de l’univers dels somnis o procedents d’imatges hipnagògiques.
El cop desert és una peça extremament poètica, estilísticament molt propera a la poesia hipnagògica, que és com s’anomena la primera etapa de l’autor, molt condicionada per l’interès en el subconscient (com ho fan els surrealistes). És també és una font immensa d’imatges poètiques, plena de rèpliques amb connexions lingüístiques impossibles que fan explotar el sentit de les paraules. Apareix editada per primera vegada en l’edició completa de la Poesia escènica de Joan Brossa que Arola Editors realitza amb motiu del centenari del naixement del poeta.

També et pot interessar