RESOLUCIÓ DE LA PRIMERA CONVOCATÒRIA OBERTA DE PROJECTES ESCÈNICS DE LA FUNDACIÓ JOAN BROSSA. CENTRE DE LES ARTS LLIURES

01.02.2022 Nota de Premsa
Compartir      

En la temporada de la seva obertura, la Fundació Joan Brossa ha creat dues convocatòries obertes per donar suport a la creació escènica independent. La voluntat de la Fundació és democratitzar al màxim els processos de tria de projectes. Per aquest motiu una comissió independent formada per Ramon Simó (director d’escena i director artístic), David Marín (director de la Nau Ivanow), Marta Rafa (figurinista i comissària de Catalunya a la Quadriennal de Praga 2023), Josep Manuel Berenguer (compositor, música experimental i art sonor) i Albert Mestres (dramaturg) ha estat l’encarregada de la selecció dels projectes.

La convocatòria de companyia resident està dotada amb 30.000€ (més l’IVA corresponent) per a la creació, producció i exhibició (un mínim de 3 setmanes) d’un projecte escènic vinculat a una companyia teatral professional o creador/a independent.

En aquesta primera edició el projecte que rebrà el suport de la Fundació Joan Brossa és El pagès avantguardista de Joan Baixas. Es tracta d’una proposta de teatre visual a partir de textos de Perejaume i Joan Brossa que convida a una mirada contemporània vers el món rural. El projecte va a càrrec de Joan Baixas i el seu equip, un dels grans especialistes de la creació escènica d’objectes i visual del país.

La convocatòria de laboratori de poesia escènica té una dotació de 10.000€ (més l’IVA corresponent) per a la creació, producció i mostra d’un projecte d’arts en viu i/o poesia escènica vinculat a una companyia, col·lectiu d’artistes o creador/a independent. En aquest apartat s’hi poden encabir propostes performatives, d’art sonor, instal·latives, híbrides…

En aquesta primera edició el projecte que rebrà el suport de la Fundació Joan Brossa és La veu submergida de Maria Palma. Es tracta d’un projecte que barreja diferents disciplines com el circ, la natació sincronitzada, la performance i l’art sonor.

El procés de creació d’aquests projectes començarà durant el 2022 per poder-se mostrar la temporada vinent (22/23) al Centre de les Arts Lliures.

També et pot interessar