POSTBROSSA 21: RESOLUCIÓ DE LA CONVOCATÒRIA OBERTA

16.07.2021 Pensament
Compartir      

Des de la Fundació Joan Brossa anunciem que PostBrossa 21, la tercera edició de convocatòria oberta per a projectes artístics, ha tancat amb un total de 55 propostes presentades i molta qualitat.

El jurat, conformat pels membres del Centre d’Estudis Joan Brossa Vicenç Altaió (Fundació Joan Brossa), Maria Canelles (Fundació Joan Brossa), Marc Chornet (Fundació Joan Brossa), Manuel Guerrero, Teresa Grandas (MACBA), Pau Minguet (Fundació Guillem Viladot), Gabriel Ventura i Ester Xargay, ha escollit tres finalistes que inauguraran la nova etapa del Centre de les Arts Lliures ubicat a l’antiga fàbrica de la moneda La Seca el proper 16 de desembre del 2021.

La deliberació final ha estat determinada per l’adequació de les propostes a les bases de la convocatòria: s’ha valorat la qualitat dels projectes, el caràcter innovador de les propostes quant a discurs, el format, el procés creatiu i participació del públic, l’ajustament dels projectes a l’arquitectura de l’edifici i la voluntat d’eixamplar els límits de la poesia i de difuminar fronteres entre diverses disciplines artístiques.

Els tres projectes seleccionats són els següents:

)cº, de Pedro Torres

Es tracta d’un projecte que parteix d’una obra anterior (“Formations”) i que consta d’una gran instal·lació amb diferents làmines de cercles, arcs i punts dibuixats que formen un paisatge abstracte que s’obra a diferents temps. Així com el llenguatge obra una dimensió espacial i temporal al text, aquesta instal·lació és una aproximació al temps a través de l’espai.

Més enllà del cinema (títol provisional), d’Antoni Pinent

Totes les peces que conformen “Més enllà del cinema” tenen un nexe en comú: l’amor pel cinema, concretament pel seu recipient matèric, el cel·luloide. Les peces, artilugis o artefactes construïts per l’ocasió, són entesos com una frontissa entre el pre i el post cinema i la seva fisicitat i proximitat amb el públic crea una experiència directa i íntima.

Les Figurantes, de Ça marche

“Los Figurantes” és una videoinstal·lació que es qüestiona la imatge de la infantesa a través de l’oralitat. Els espectadors entren en un espai fosc, on s’aguditzen els sentits i les percepcions, i, a través d’uns auriculars, senten les veus de nenes i nenes relatant contes inventats, plorant, cridant, cantant… Les imatges, projectades sobre fragments de vidre, mostren en blanc i negre els rostres dels narradors.

D’altra banda, destaquem tres projectes que han estat finalistes

“Acciones no domésticas”, d’Estíbaliz Sadaba Murgia
“Qui ets? No ho volem saber”, de Francesc Ruiz Abad
“Grafia animada per a després del diluvi”, de Laura Ginés

I mencionem deu projectes que mereixen un reconeixement especial per la seva adequació a l’esperit PotsBrossa21:

“Acte de fe”, de Miquel Garcia Membrado
“Streptease en diferit”, de Juan David Galindo
“Sèries, sèrie, sèries…”, de Ramon Balcells
“Long”, de Kernel Dance Company
“Allí donde estamos”, de Monte Isla
“Antich Ventura”, de Ölivia Musyk
“S’obre vida”, de Martina Tosticarelli
“Anuncis Oulipians”, de Io Casino Puiggal·lí
“Sacar Hierro – Treure Ferro”, de Carla Palacios
“Pots Brossa”, de Jaume Geli

PostBrossa21 es podrà veure a partir del 16 de desembre al Centre de les Arts Lliures de Barcelona a la seu de l’antiga fàbrica de la moneda La Seca.

També et pot interessar