L’EXPOSICIÓ ‘POESIA BROSSA’ VIATJA A ARGENTINA

05.10.2019 Exposició
Compartir      

El Museu Nacional de Belles Arts (MNBA) i el Centre Cultural Kirchner (CCK) de Buenos Aires presenten l’exposició per tal d’iniciar una llarga itinerància a Amèrica.

Poesia Brossa, comissariada per Teresa Grandas i Pedro G. Romero, viatja a Argentina repartida en dues seus, al Museo Nacional de Bellas Artes de Argentina i al Centro Cultural Kirchner (Buenos Aires) on s’inaugurarà el 8 d’octubre, amb l’ajut del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, per tal d’iniciar una llarga itinerància a Amèrica.

Al CCK s’exhibeixen les seves primeres indagacions i les influències que determinen la formació d’un llenguatge propi, així com la deriva política de la seva obra i l’ús del transformisme o de l’striptease com a eixos de la faceta política. Al Museu Nacional de Belles Arts es presenta una recapitulació visual sobre la producció poètica brossiana, en la producció dels anys vuitanta, que implota a partir de la triple exposició realitzada entre el 1988 i el 1989 a les galeries Mosel & Tschechow de Munic, Joan Prats de Barcelona i La Máquina Española de Madrid. Després d’aquesta recapitulació, s’opta per constel·lar l’obra de Brossa a l’espai global de la poesia, en relació amb artistes argentins. Un recorregut complementari entre totes dues institucions que posa de manifest el que Erich Auerbach va definir com la capacitat global de la poesia de donar una mateixa resposta als signes d’un mateix temps.

L’exposició està organitzada pel MACBA en col·laboració amb l’MNBA (Museu Nacional de Belles Arts) i el CCK (Centre Cultural Kirchner) de Buenos Aires, s’inaugura el proper 8 d’octubre i estarà oberta al públic a la capital argentina fins al 8 de desembre després d’haver estat presentada a l’Artium (Vitòria) i al MACBA (Barcelona) durant la temporada 2017-2018 amb una excel·lent acollida del públic. La mostra s’ha organitzat en col·laboració amb la Fundació Joan Brossa en el marc de l’Any Brossa, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Acción Cultural Española, l’Institut Ramon Llull i el CCEBA Centro Cultural de España en Buenos Aires.

 

DESCARREGUEU-VOS LA NOTA DE PREMSA

 

També et pot interessar