L’esperit de Brossa inunda Pamplona

28.04.2021 Exposició
Compartir      

Durant el mes de maig Joan Brossa aterrarà a la Ciutadella de Pamplona amb una doble exposició comissariada per Glòria Bordons. Poemes escrits, poemes visuals, poemes objecte, cartells i, fins i tot, algun llibre d’artista i alguna instal·lació contribuiran a difondre l’esperit juganer, compromès i transgressor del poeta. 

El projecte expositiu que s’hi presentarà, es podrà visitar entre el 14 de maig i el 27de juny de 2021 i s’articularà en quatre eixos temàtics. En primer lloc, el poeta arrelat a la terra i al context històric, social i polític que li tocà viure; en segon lloc, el creador mag que associa la pràctica poètica al joc de mans; en tercer lloc, l’escriptor filòsof que reflexiona sobre la vida i el pas del temps; i, finalment, els personatges que poblen l’univers creatiu del poeta en tots els formats que practicà. 

La Ciutadella havia programat aquesta proposta al 2020 malgrat que l’epidèmia marcada per la covid-19 feu impossible la materialització del projecte. Ara s’activa de nou i ho fa amb força atès que la institució té previst establir col·laboracions amb altres agents culturals i artístics de Pamplona, entre els quals destaca la Galeria Ormolú que té previst d’inaugurar una exposició de poesia visual amb obra inèdita del català Jordi Larroch, un fotògraf hereu de la mirada de Chema Madoz i de la poesia de Joan Brossa. 

També et pot interessar