Artboard 1

En Residència

Compartir
en-residencia-2022

Aquest curs 2022-2023 ens hem sumat a Artistes En Residència als instituts de Barcelona, un projecte de l’ICUB i el CEB que té l’objectiu d’introduir la creació contemporània als centres públics d’educació secundària per mitjà d’un contacte directe d’un creador o creadors amb els alumnes.
La Fundació Joan Brossa participa per primer any en aquest projecte, i ho fa de la mà del col·lectiu artístic Urati Lab, un laboratori d’investigació escènica que explora disciplines com la instal·lació, l’escena, les arts plàstiques, la realitat virtual (a través de dispositius diversos i de codi obert) i la comunicació audiovisual, tot construint narratives al voltant de la memòria i la catàstrofe, amb horitzons surrealistes i imatges que se situen en el terreny ambigu entre la realitat virtual i la corporal.
El centre educatiu amb qui treballem és l’Institut Escola Eixample. Un antic col·legi religiós que encara manté l’esquelet del qual un dia fou. Compta amb una immensa capella, convertida en sala d’art i biblioteca, i la seva estructura laberíntica i plena de racons amagats desemboca en un pati interior verd, i en un teatre.