Càpsules indisciplinades. Apunts per a la recerca i la creació contemporània

Compartir
Càpsules indisciplinades

Per tercer any consecutiu presentem la formació per a docents i artistes: ‘Càpsules indisciplinades. Apunts per a la recerca i la creació contemporània’, un espai d’intercanvi i experimentació d’eines, tècniques i processos per abordar la creació des d’una mirada multidisciplinària. Cada càpsula està dinamitzada per un artista o col·lectiu artístic que col·labora amb la Brossa a la temporada d’enguany, i durant un matí ens submergirem en els seus imaginaris per tal d’extreure’n les operacions i les experiències reproduïbles a la creació pròpia.

Aquest 2024 “Càpsules indisciplinades” compta amb la presència d’artistes de disciplines molt diverses: el teatre, la performance, les arts plàstiques, l’assaig, la poesia i les arts audiovisuals.

Irena Visa. 24 de febrer, d’11 a 14 h. Activitat formativa adreçada a docents i artistes que girarà al voltant de la reflexió sobre els processos de legitimació del que entenem i no entenem per art. Irena Visa oferirà una mirada aterrada sobre les potencialitats performatives i artístiques dels objectes quotidians mitjançant dinàmiques pràctiques i una conversa conjunta.

AzkonaToloza. 16 de març, d’11 a 14h. Quines necessitats minerals té la tecnologia que utilitzem en el nostre dia a dia? A partir d’un exercici pràctic disruptiu -com desgranar un telèfon mòbil-, la companyia convida a prendre consciència sobre l’origen i l’impacte mediambiental que té l’extracció mineral.

Mariona Naudin. 20 d’abril, de 10 a 14h. Guanyadora de la convocatòria de projectes escènics 2022 de la Brossa, en la modalitat de companyia Resident. Després d’un llarg treball d’investigació, Naudin presenta la seva peça Song for the bitch-witch women, que reflexiona sobre la monstruositat i els mecanismes que divideixen l’esfera pública i la privada, regulant allò que es pot dir i allò que no es pot dir.

Natàlia Lázaro i Llapispanc. 11 de maig, d’11 a 14h. Residents de la Beca Barcelona Crea Plus a la Brossa, Natàlia i Llapispanc investiguen els creuaments entre les arts vives i la salut mental.  La seva càpsula girarà entorn la pràctica de la fotografia performativa, un camí entre l’acció i la imatge que ens permet pensar i intervenir indisciplinadament les potencialitats de cada territori.

Juana Dolores. 1 de juny, d’11 a 14h. Artista del programa En Residència (ICUB i CEB) durant aquest curs 2023-2024 a l’Institut Escola Eixample. Conjuntament amb l’alumnat estaran investigant l’entrevista com a format artístic, com a gènere literari en particular i com a gènere audiovisual en general, així com reflexionaran sobre la construcció i l’exhibició del Jo, presentat i representat constantment en les plataformes digitals i les xarxes socials. Durant el mes de juny es podrà veure el resultat d’aquesta recerca a la Brossa, en format teatral i instal·latiu.

El curs es durà a terme entre els mesos de febrer i juny de 2024. Podeu apuntar-vos al curs sencer o a càpsules independents.

Preu del curs sencer: 50€
Preu de cada càpsula: 12€

APUNTA’T O DEMANA MÉS INFO AQUÍ