Col·laborem amb el Màster en Disseny i Producció d’Espais de la UPC

14.04.2023 Servei educatiu
Compartir      
arquitectura efímera brossa màster disseny espais upc

Aquesta temporada el Centre de les Arts Lliures ha establert una nova col·laboració amb el Màster en Disseny i Producció d’Espais de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). L’objectiu d’aquesta aliança és repensar la relació de la institució amb l’entorn urbà i el context social en el qual s’insereix: un barri, el del Born, que forma part del centre històric i l’organització del qual sovint respon a models econòmics d’explotació turística.

Quin paper té una institució cultural en aquest context? Com preservar el patrimoni i la identitat d’una ciutat, i com generar espais de reflexió ciutadana crítics amb el seu entorn? Aquestes són algunes de les preguntes que s’han fet les alumnes del màster durant els darrers mesos de treball amb la finalitat d’indagar sobre la relació entre el dins i el fora de la institució i els reptes actuals amb què es troba el Centre de les Arts Lliures, tant com a centre d’arts pluridisciplinari com a Fàbrica de Creació.
La col·laboració es materialitza en forma d’encàrrec professional: fer una intervenció a l’entorn urbà del Centre de les Arts Lliures amb l’objectiu de vincular el contingut del centre amb el públic general. Per dur-lo a terme, els estudiants de la UPC han comptat amb l’acompanyament de la Cristina Ortega i el Juan Ramírez, professors de l’assignatura i impulsors del projecte.

El resultat és una mostra, una materialització d’un procés d’investigació que tindrà lloc el dia 23 d’abril a les 11 h del matí. Una acció poètica, lúdica i experimental durant el dia de Sant Jordi que provocarà que la Brossa s’expandeixi més enllà dels seus murs.

També et pot interessar