BROSSA INÈDIT

10.10.2016 Pensament
Compartir      

La Fundació Joan Brossa i el Centre de Visió per Computador han sumat esforços per dur a terme una iniciativa revolucionària de participació ciutadana. El Centre de Visió per Computador, gràcies al laboratori d’innovació cultural i tecnològic Library Living Lab, ha dissenyat una eina interactiva innovadora que permetrà visualitzar més d’un miler de poemes de Joan Brossa provinents de Suites visuals i de Poemes habitables, molts d’ells encara inèdits, en una pantalla de gran format.

L’experiència serà presentada el 14 d’octubre a les 19h., a la Biblioteca pública Miquel Batllori de Volpelleres (Sant Cugat del Vallès), en un acte obert a tothom que s’emmarca en el 16è Festival Nacional de Poesia de Sant Cugat. Des d’aquest dia i durant dues setmanes, el públic visitant podrà triar els poemes que més li agradin i compartir-los a Twitter a través del compte  @BrossaInedit, la nova col·lecció digital de Joan Brossa. Cada compartició permetrà afegir-hi emocions, sentiments i impressions en forma de text. Es tracta, doncs, de crear una experiència visual i participativa en què la contribució de la gent sigui la que aporti un valor afegit a la col·lecció digitalitzada. Amb aquesta activitat la Fundació Joan Brossa endega així una política de difusió virtual del seu arxiu, conservat al Centre d’Estudis i Documentació del MACBA. Joan Brossa sempre repetia que la poesia visual era, per a ell, ‘un servei a la comunicació’.

Glòria Bordons, directora de la Fundació Joan Brossa; Marc Audí, especialista en l’obra visual de Joan Brossa; i Fernando Vilariño, investigador del Centre de Visió per Computador, seran els responsables de presentar el projecte.

També et pot interessar