Barcelona Poesia 2023

05.05.2023 Nota de Premsa
Compartir      
imatge barcelona poesia 2023 ajuntament de barcelona

Del 9 al 16 de maig, el Centre de les Arts Lliures participa a Barcelona Poesia 2023. Sota el paraigües de Barcelona Ciutat Literària de la UNESCO, el festival pretén mostrar la diversitat de manifestacions del fet poètic per a tots els públics. Més de 180 institucions participen a la 26a edició de Barcelona Poesia, que presenta una programació d’una cinquantena de propostes oficials que inclouen música, dansa, teatre, poesia visual i performances; i 47 activitats paral·leles.

Cròniques en podcasts

Del 9 al 16 de maig, a les 16h

Enguany, les cròniques del Barcelona Poesia arriben en forma de podcast de la mà d’uns cronistes de luxe: la Carlota Freixenet, una de les veus de Punkis Decimonòniques; la Júlia Bacardit, de Les Golfes, i en Bernat Reher, de Mentrimentres. Cada tarda del festival a les 16h, la cafeteria del Centre de les Arts Lliures acollirà la gravació de cada crònica, en la qual comentaran els espectacles vistos i els espectacles per venir del festival.

Brossa de carrer. Passejada brossiana pels carrers del Born

13 de maig a les 11h
Els Pirates Teatre

Després de quatre espectacles estrenats durant els darrers anys a partir de l’obra de Joan Brossa, Els Pirates Teatre han remenat tot allò que han fet per tornar a donar vida a alguns dels personatges més estimats. Espectadores i espectadors, us convidem a fer una ruta pel Born on podreu redescobrir números de poesia, clown, música, striptease i altres meravelles del poeta que més ens ha marcat. Tres intèrprets es transformaran en múltiples personatges i us acompanyaran des del parc de la Ciutadella fins al Centre de les Arts Lliures de Barcelona en un matí en què l’humor, l’absurd i la sorpresa seran protagonistes.

Activitat amb inscripció prèvia

La paraula nua i el codi torbat

13 de maig a les 13h
Conversa i vermut brossià

Vinguts de l’striptease brossià de la companyia Els Pirates, el festival fa parada i fonda a La Brossa per enllaçar amb una conversa entre els pensadors i artistes Jaume C. Pons Alorda, Vicenç Altaió i Margalida Pons, que refaran el camí que va de la poesia experimental a l’escriptura conceptual. I després de la peripatejada per aquests viaranys poètics, res millor que un bon vermut a l’estil de Joan Brossa, un refrigeri poètic per agafar forces. Una jornada en què es posaran en crisi totes les etiquetes.

A la taula rodona hi participaran Jaume C. Pons Alorda, Vicenç Altaió i Margalida Pons. El vermut estarà organitzat per Irena Visa i microorganismes.org.

També et pot interessar