y si la palabra no fuera un acto
¿Y SI LA PALABRA NO FUERA UN ACTO?

Amb Carolina Campos i Rafael Frazão

Compartir

El pròxim dimecres 15 de maig el Centre de les Arts Lliures de la Fundació Joan Brossa acull ¿Y si la palabra no fuera un acto?, una activitat de Carolina Campos i Rafael Frazão que forma part del programa públic de l’exposició Joan Brossa. La sensació mental d’una felicitat completa, a cura d’Anna Llopis, dins del bloc temàtic Fascinació i Consciència.

En aprofundir en l’amistat entre Joan Brossa i el poeta brasiler João Cabral de Melo Net, es revela una espècie de meta-territori entre el Brasil i Catalunya. Una rara topologia, on el més petit gest quotidià ple de les seves minúscules singularitats, dona notícia de la seva realitat eminentment política.

¿Y si la palabra no fuera un acto? proposa habitar els poemes del llibre Em Va Fer de Joan Brossa, el primer llibre directament influenciat per la seva amistat amb João Cabral, traduint-lo a situacions cinematogràfiques dins de la intimitat de la vida quotidiana brasilera, i observar simplement el que succeeix a la consciència que sorgeix del gest de vestir els ulls de Brossa als carrers del Brasil d’avui.

SOBRE L’EXPOSICIÓ
Des de la fascinació, aquesta exposició s’endinsa en l’obra de Joan Brossa qui es va considerar per sobre de tot “sempre un poeta”. La mostra vol posar de manifest com des d’un posicionament combatiu i contestatari, sovint amb una ironia mordaç i amb la contundència del convenciment, Joan Brossa va fer de la defensa de la llibertat el seu estendard de poeta i d’home; i de la sorpresa, la imaginació i la profunditat íntima, el seu llenguatge creatiu.