portada llibre requiem catala de juana dolores edicions poncianes
‘I si una nació desfilant per una catifa vermella’,
de Juana Dolores

Presentació de llibre

Compartir

El pròxim dimarts 18 d’abril, el Centre de les Arts Lliures acull la presentació del darrer llibre de Juana Dolores,  ‘I si una nació desfilant per una catifa vermella‘. Publicat per edicions Poncianes, el llibre conté textos poètics d’un rèquiem escrit per Juana Dolores, dos textos literaris de l’autora que situen la gestació del text i reflexionen sobre l’art de l’escriptura, un epíleg del compositor Marc Migó i un bloc final de 21 creacions fotogràfiques del fotògraf Román Yñán i l’artista Rosa Tharrats. Segons explica l’escriptora, actriu i dramaturga, “he escrit un rèquiem que no recorda, que no conmemora, que no homenatja, que tampoc resa per cap ànima. L’invoca.”

 

UN RÈQUIEM CATALÀ
La publicació és un artefacte polític i artístic. Una missa per a difunts on Juana Dolores invoca i interpreta la nació catalana. Amb un estil i un llenguatge radicalment en femení, nacional i popular, la poeta, actriu i dramaturga ha conjurat «contra el vell món que va morir, contra el nou món que no va aparèixer, contra els monstres que en aquest clarobscur sorgeixen en forma de poetes, líders i amants, que han renunciat al sentit de la identitat. I han poetitzat, liderat, estimat aquest país, apòcrifament». I és que, com en tota la seva obra, en aquest llibre Juana Dolores idea i crea a partir de la tensió entre la ideologia i la bellesa.

Presentació:
Dimarts 18 d’abril a les 19 h al Centre de les Arts Lliures de la Fundació Joan Brossa

Entrada lliure

L’acte constarà d’una presentació del llibre i una performance dels poemes que aquest conté. I comptarà amb la participació de Juana Dolores Romero (autora), Jordi Carulla-Ruiz (editor), Román Yñán (fotògraf) i Rosa Tharrats (artista). 

JUANA DOLORES ROMERO CASANOVA
És escriptora i actriu. Va estudiar interpretació a l’Escola Superior d’Art Dramàtic de l’Institut del Teatre i, posteriorment, estudis literaris a la Universitat de Barcelona. El seu primer poemari, Bijuteria (Eixarms, 2020), va guanyar el Premi Amadeu Oller 2020. Ha escrit, interpretat i dirigit tres peces teatrals. És fundadora i coordinadora del projecte cibernètic @HYBRIS.VIRAL que desenvolupa pràctiques curatorials. La seva obra està travessada per la investigació de les poètiques de l’acció i les performativitats del discurs a través de la tensió entre les ideologies i la bellesa. A través del diàleg entre la tradició, la cultura popular i la fragmentació contemporània executa pràctiques de resistència des del desig.