RALET RALET RÀDIO
Compartir

La ràdio del Centre de les Arts Lliures presentada per Cinc Cèntims, un espai de reflexió col·lectiva entorn la cultura. Pots venir a escoltar-nos en directe l’últim divendres de cada mes a l’espai cafeteria de la Brossa.

EP 01 — Sobre l’entendre
Has sortit algun cop d’un esdeveniment sense entendre res del què ha passat durant la última hora i mitja? Nosaltres sí, per això en aquets primer programa de Ralet Ralet parlem amb dues convidades molt especials, la Sònia Ninyerola i la Francesca Vadell, actrius de la peça teatral [BLANK]. Amb elles hem pogut parlar sobre l’art com a privilegi, el no-entendre com a objectiu artístic i del seu procés de treball a l’obra. També ens va acompanyar la Júlia Barbany, actriu i performer amb qui vam parlar sobre ser dona en el post-humor, els col·loquis incòmodes i l’amistat en la creació teatral.

EP 02 — Sobre el performar
Quin paper té la performance dins el món de l’art? Com hi accedim i com la rebem? De quina manera performem a la nostra vida quotidiana? Com ens ajuda per construir la nostra identitat i mostrar-nos cap als altres? En aquest segon capítol conversem i reflexionem sobre el performar amb unes convidades fantàstiques: el Max Azemar , artista del PIC que ens explicarà els ingredients essencials per una bona performance i l’ l’Isa Tofu, cantant i personalitat d’internet amb qui parlarem sobre la performativitat digital i identitària. A més, tanquem el programa amb el petit concert que ens va regalar l’Isa el dia de la gravació.

EP 03 — Sobre l’experimentar amb la música
De quina manera l’experimentació musical ajuda a transmetre idees? Com és compartir un procés de creació musical? A quins espais anem a fer escoltes actives? Quins viatges creem a través de la música?
En aquest capítol parlem sobre l’experimentació musical, el procés creatiu, la música com a eina transformadora i col·lectiva entorn al cicle Músiques Indòmites que comença aquest dimarts 25 d’abril! Ens acompanyen dues convidades familiaritzades amb aquesta temàtica, l’Adelaida i l’Anna Lanav que juntes s’han endinsat en la creació i l’experimentació musical i us recomanem que les escolteu i vingueu a veure.

Ens acompanyen l’Adelaida i l’Anna Lanau . L’Adelaida va treure el seu àlbum debut l’any passat, un viatge sonor que esdevé un dol i que ha coproduit amb l’Anna, qui també es DJ i co-fundadora del col.lectiu Abundance Is You. Amb elles vam parlar sobre el procés de creació musical, la natura com a element d’experimentació, els entorns segurs en la música i moltes més coses que podeu descobrir si escolteu el programa!

Referències al mix final de l’Adelaida:
Lilieae – Sophie Birch
Oh Superman – Laurie Anderson
tocatico – Carles Santos
Wicked Game – Pipilotti Rist

 

EP 04 —  Sobre el crear en col·lectiu
Com ens podem organitzar per treballar des de l’horitzontalitat? Quines eines ens poden ajudar a l’hora de organitzar un col·lectiu? Com deixem l’ego enrere per un bé comú? Quins espais s’obren per a debatre i estudiar la col·lectivització de projectes? En aquest quart capítol ens acompanyen els col·lectius artístics Urati Laboratori i Matriu Id . Urati Laboratori va inaugurar la instal·lació “Eterns profetes de la fatalitat” a la Brossa, un projecte amb l’Institut Escola Eixample que parla sobre la idea en catàstrofe i que s’ha creat de manera col·lectiva amb alumnes de 3r d’ESO.

També hem parlat amb Matriu Id, col·lectiu que toca diferents àmbits com l’enginyeria, teatre, audiovisual,… i actualment porten un laboratori a la Beckett (El Col·laboratori) on es parlarà sobre la creació col·lectiva, la horitzontalitat i la tecnologia en el treball. Una conversa que vam gaudir molt i que esprem que vosaltres també ho feu quan l’escolteu!

EP 05 —  Festa de final de curs
Aquest és l’últim capítol de la primera temporada de Ralet Ralet, la Ràdio de @fundaciobrossa conduida per 5 Cèntims.

En aquest últim capítol vam celebrar el que per a nosaltres ha sigut un repte i també una sort al costat d’altres projectes que admirem, Ventall Revista i Le Freak Bcn. Ens van acompanyar també les actuacions d’Ainoa Bondia i Pol Clusella aka Dj Temillas.

Gràcies a totes les que ens heu acompanyat aquests mesos, que heu vingut a veure’ns o ens heu escoltat (podeu fer-ho a Spotify).

Podeu veure el vídeo d’aquest últim capítol en aquest enllaç.

Realització i muntatge del vídeo de @laus.white i @riera_elena

Edició del so i música: Pol Clusella


Escolta’ls aquí.