programa d'investigació curatorial pic 2023
Programa d’Investigació Curatorial (P.I.C.) 2023
Compartir

El Programa d’Investigació Curatorial (P.I.C.) neix en col·laboració amb la Sala d’Art Jove i que s’articula al voltant d’un equip d’artistes i comissaris independents que treballen físicament al Centre de les Arts Lliures en un procés de recerca curatorial. Aquest projecte té com a objectiu principal realçar el llegat artístic i cultural, relacionant-lo amb la creació i el pensament contemporanis. Alhora, és un procés d’investigació obert a disposició de noves generacions d’artistes i comissaris independents.

L’edició d’enguany, formada per Max Azemar, Luca Calderó i Salva G. Ojeda i coordinada per Júlia Zapata (artista resident del PIC 2022), consisteix en una activació i relectura de l’exposició Altres Brosses. Joan Brossa i la poesia d’acció, el parateatre, de marcat to històric i documental, per tal d’estirar el fil de la memòria i resseguir-lo fins a la creació contemporània.

Com a novetat d’aquesta 2a edició, el programa s’ha estructurat en dues fases: una de formació i investigació i l’altra de producció, en la que es desenvoluparà una intervenció en l’espai a partir de l’octubre del 2023.
En aquesta primera fase de formació (de març a juny) es vol acompanyar les artistes-curadores-investigadores a través d’algunes sessions que aportin mirades, relacions i suggeriments transformadors que ajudin a teixir les diferents línies d’investigació. Aquestes sessions tenen dues naturaleses:
– Disparadores de contingut vinculades al món parateatral contemporani.
– Aportar reflexió sobre la curadoria mateixa i la investigació artística dins de centres d’art.

Formen part del programa de formació artistes com Carolina Campos, Ricardo Pérez-Hita, Roser Sanjuán, el projecte g0g0 o l’Ateneu 9Barris. Podeu consultar tot el programa sencer aquí. Totes les sessions son obertes i gratuïtes a les artistes de Sala d’Art Jove i col·lectius vinculats a la Brossa, excepte algunes, que son obertes a públic general amb inscripció prèvia.