Other trash: stop theatre

a cura de Max Azemar, Luca Calderó i Salva G. Ojeda
Programa d'Investigació Curatorial 2023

Compartir

En la fase de producció del programa d’investigació curatorial (PIC) d’enguany, Max Azemar, Luca Calderó i Salva G. Ojeda reinterpreten les pràctiques que Joan Brossa entenia com a “parateatre” des de les arts visuals contemporànies. L’exposició Other trash: stop theatre s’encén a partir d’una guspira de l’exposició anterior, Altres Brosses: el parateatre a cura de Joan Maria Minguet. La mostra pretén reflexionar sobre aquells dispositius objectuals, performàtics i estructurals que condicionen l’experiència expositiva.

Artistes participants: José y sus hermanas, Julia Varela, Xavi Ristol, AMAGA, Anna Irina Russell, Estructuras 3000, Norma Mor/Muerte a la Norma, Violet Ferrer, Flama Drag King, Júlia Barbany, Élan d’Orphium i Marta Vigo.

Luca Calderó (1999) és un metge frustrat que ha refet la seva vida iniciant-se en la curadoria, el tatuatge i la investigació artística. A partir d’una pràctica transfeminista, assaja estratègies curatorials per fer de les exposicions i els esdeveniments culturals experiències més divertides, accessibles i crítiques. Actualment està desenvolupant el projecte Cicatrius, tatuatges i ortopèdies (Premi Art Jove Creació 2023).

Salva G. Ojeda (1996) és Graduat en Belles Arts per la Universitat de Granada. Actualment, forma part del projecte i centre cultural Konvent Zero (Berga) on fa curadoria des de 2021. La seva feina es desenvolupa des de l’escultura i la investigació en l’art. Ha participat en exposicions nacionals i internacionals i ha realitzat residències a Bilbao (Bilbao Arte), Granada, Ciudad del Cabo i Roma.

Max Azemar (1996), és graduat en Arts i Disseny per l’Escola Massana i al Màster en estudis comparatius entre Literatura Art i Pensament de la UPF amb la tesi anomenada “Imaginar la metàfora arbòria a partir de l’arboricultura urbana”. Forma part del Grup d’Estudi.