P.I.C.

Programa d’Investigació Curatorial

Compartir

El Programa d’Investigació Curatorial (P.I.C.) és un programa que neix en col·laboració amb la Sala d’Art Jove i que s’articula al voltant d’un equip d’artistes i comissaris independents que treballen físicament al Centre de les Arts Lliures en un procés de recerca curatorial. Aquest projecte té com a objectiu principal realçar el llegat artístic i cultural, relacionant-lo amb la creació i el pensament contemporanis. Alhora, és un procés d’investigació obert a disposició de noves generacions d’artistes i comissaris independents.

L’edició d’enguany, formada per l’Alexander Arilla, en David Ricart Andreu i la Júlia Zapata i coordinada per la Sílvia Galí, consisteix en una activació i relectura de l’exposició La invisibilitat del Dau. Enric Tormo, impressor i fotògraf, de marcat to històric i documental, per tal d’estirar el fil de la memòria i resseguir-lo fins a la creació contemporània. Conceptes com la còpia, el remix i el remake, l’amistat i la creació col·lectiva ressonen en aquesta edició com ecos de l’antic taller analògic d’Enric Tormo, un lloc de trobada entre amics artistes de les segones avantguardes catalanes. Ens situem, des de i amb la memòria, en un nou escenari de trobada contemporània, un taller 2.0.

El P.I.C. treballa in situ a l’exposició, ara reconvertida en un espai de creació i d’investigació artística i curatorial. Les reunions ocorren en horari d’obertura al públic, per tal de fer poroses les fronteres entre exposar, mediar i investigar, com un experiment de recerca oberta, la construcció d’un lloc de treball compartit, un lloc d’amistat, de trobada, obert a nous discursos i recorregutss.