Càpsules indisciplinades
Càpsules indisciplinades

Apunts per a la recerca i la creació contemporània

Compartir

Per tercer any consecutiu presentem la formació per a docents i artistes: ‘Càpsules indisciplinades. Apunts per a la recerca i la creació contemporània’, un espai d’intercanvi i experimentació d’eines, tècniques i processos per abordar la creació des d’una mirada multidisciplinària. Cada càpsula està dinamitzada per un artista o col·lectiu artístic que col·labora amb la Brossa a la temporada d’enguany, i durant un matí ens submergirem en els seus imaginaris per tal d’extreure’n les operacions i les experiències replicables a la creació pròpia.

Aquest 2024 “Càpsules indisciplinades” compta amb la presència d’artistes de disciplines molt diverses: el teatre, la performance, les arts plàstiques, la fotograia, l’assaig, la poesia i les arts audiovisuals.

Irena Visa. 24 de febrer d’11 a 14 h. Activitat formativa adreçada a docents i artistes que girarà al voltant de la reflexió sobre els processos de legitimació del que entenem i no entenem per art. Irena Visa oferirà una mirada aterrada sobre les potencialitats performatives i artístiques dels objectes quotidians mitjançant dinàmiques pràctiques i una conversa conjunta.

AzkonaToloza. 16 de març d’11 a 14 h. Quines necessitats minerals té la tecnologia que utilitzem en el nostre dia a dia? A partir d’un exercici pràctic disruptiu -com desgranar un telèfon mòbil-, la companyia convida a prendre consciència sobre l’origen i l’impacte mediambiental que té l’extracció mineral.

Mariona Naudin. 20 d’abril de 10 a 14 h. Què succeeix quan traspassem la línia d’allò que podem dir o fer? Com ens afecta la mirada dels altres? Aquest taller girarà al voltant de la figura del monstre i de la recerca de la mateixa monstruositat com a via cap a la subversió, i del poder de la paraula com a eina de transformació de la realitat.

Natàlia Lázaro i Llapispanc. 11 de maig, d’11 a 14 h. Residents de la Beca Barcelona Crea Plus a la Brossa, Natàlia i Llapispanc investiguen els creuaments entre les arts vives i la salut mental. La seva càpsula girarà entorn la pràctica de la fotografia performativa, un camí entre l’acció i la imatge que ens permet pensar i intervenir indisciplinadament les potencialitats de cada territori.

Juana Dolores. 8 de juny, d’11 a 14 h. Artista del programa En Residència (ICUB i CEB) durant aquest curs 2023-2024 a l’Institut Escola Eixample. Conjuntament amb l’alumnat estaran investigant l’entrevista com a format artístic, com a gènere literari en particular i com a gènere audiovisual en general, així com reflexionaran sobre la construcció i l’exhibició del Jo, presentat i representat constantment en les plataformes digitals i les xarxes socials. Durant el mes de juny es podrà veure el resultat d’aquesta recerca a la Brossa, en format teatral i instal·latiu.

El curs es durà a terme entre els mesos de febrer i juny de 2024. Podeu apuntar-vos al curs sencer o a càpsules independents.