Shalom Judith alejandra jimenez cascon
Shalom Judith

Una creació d’Alejandra Jiménez Cascón
Companyia Aleteo Teatro

Compartir
  • La nova producció d’Aleteo Teatro és un projecte unipersonal en què l’actriu i dramaturga torna a demostrar els seus dots interpretatius en un singular exercici de fregolisme dirigit per Montse Bonet.
  • L’espectacle ofereix un teatre essencial que busca acariciar i alhora sacsejar l’espectador apel·lant a les sensacions més primàries i més universals.

 

CONTEXTUALITZEM LA CREACIÓ
Després de 7 anys i 180 funcions de l’espectacle Blanca desvelada l’equip d’Aleteo Teatro estrena Shalom Judith. Per al nou projecte repeteix fitxa artística amb Alejandra Jiménez Cascón com a autora, única actriu i líder del projecte. Novament la directora Montse Bonet serà la responsable d’afrontar aquest nou repte sent aquest el tercer unipersonal que realitzaran juntes. En producció, comunicació i distribució continuarem trobant a Natàlia Boronat i en disseny de llums a Natàlia Ramos, aquesta vegada al costat de Lluís Serra, tots dos continuaran comptant amb l’ajuda de Rubén Ruiz com a tècnic de llums i so. La novetat arriba amb la banda sonora original, composta per Alba Rubió Pons, sens dubte una aposta forta que arriba afegint capes i profunditat al text. L’espai escènic ha estat dissenyat i construït per l’Àngel Grisalvo, que també s’ha encarregat de les videoprojeccions.
Shalom Judith manté l’estil i marca de la casa d’Aleteo Teatro oferint un teatre essencial, que busca acariciar i alhora sacsejar l’espectador apel·lant a les sensacions més primàries i més universals. L’autora continua recorrent al seu univers sensible i posa la seva escriptura en la culpa, el perdó i l’amor incondicional, tot proposant que anul·lem el judici moral per a mirar més endins i connectem amb el més profund d’aquests éssers humans. Tot això amb un ritme trepidant i un llenguatge molt cinematogràfic que donarà lloc a una història on transcorren més de 50 anys amb una única actriu que gairebé no abandonarà l’escenari.
Aquesta vegada la companyia ens ofereix una història d’amor els protagonistes de la qual desperten tendresa i commoció en un context que els és hostil intentant curar unes ferides que creuen insalvables.

SINOPSI

Judith i Hugo, ella de família jueva, ell de pare militar alemany, es coneixen en la seva infància als carrers de Berlín dels anys 20. Malgrat pertànyer a famílies totalment oposades, comencen una relació que transitarà des de la més tendra amistat a l’amor més passional, i que es veurà truncada en esclatar la guerra i tot l’horror que aquesta implicarà. Una història d’amor entre dues persones condemnades a ser enemigues que busquen desesperadament fugir de l’odi per poder continuar estimant, tant l’altre, com a si mateixos.

 

Material de premsa