De Neus Masdeu
Històries i anècdotes sobre el món del peix tot fent un vermutet, moltes sorpreses i cata de seitons inclosa.
Neus Masdeu ha pogut fer realitat el seu somni: crear una empresa de seitons en vinagre. En aquest esdeveniment celebrarem la seva presentació oficial. Entre gresca, xerinola, històries familiars i de l’ofici del mar, podreu conèixer el producte i la identitat de Seitons Masdeu Hola i Adeu.
Un vermut ple de sorpreses durant el qual es podran degustar diversos plats amb el seitó de protagonista. Veniu amb gana!
SOBRE L’ESPECTACLE
Seitons Masdeu Hola i Adeu és la presentació oficial d’una empresa de seitons en vinagre fundada per l’artista, filla de l’últim subhastador de peix (a viva veu) d’Arenys de Mar, el seu poble natal.
Durant l’esdeveniment podreu conèixer alguns secrets de l’ofici del peix, la història, l’imaginari i la identitat de l’empresa; participar en una subhasta de productes oficials de la mà de Josep Masdeu (pare de la Neus), i degustar quatre plats amb el seitó com a protagonista. Tot això i algunes sorpreses més en un format peculiar: seureu i compartireu taula com en un banquet, i coneixereu altres persones interessades en el món del peix i del seitó, mentre preneu un vermutet.
MENÚS DEL TAST I AL·LÈRGENS
PEIX
Filets de seitó amb llima, gingebre i oli d’oliva
Fórmula amb patates xips, olives, seitó i salsa Espinaler
Gilda amb seitó, pebrot de Padrón, bitxo d’Ibarra, cebeta i oliva
GLUTEN, PEIX I FRUITA SECA
Llesca amb xatonada, olives negres i seitó
LA CRÍTICA N’HA DIT
- “Una festa que trenca el tabú del teatre culinari de ritual d’obres i converteix la presentació en un gaudi.” – Jordi Bordes, Recomana
- “Una representació popular, oberta i participativa: és teatre documental, és teatre visual, és performance.” – Toni Polo, Quadern d’El País
- “Seitons Masdeu Hola i Adeu ens demostra que el teatre ens envolta.” – Oriol Puig-Taulé, Núvol
NEUS MASDEU
Neus Masdeu s’ha graduat en Art i Disseny a l’Escola Massana. La seva pràctica artística se situa entre les arts visuals i les escèniques. Treballa a partir del context on es troba, fent investigacions situades que es poden formalitzar des d’un concert de cigrons, a una startup d’una empresa de seitons en vinagre o una cercavila de festa major. Aprofita el gust per la cuina, l’humor i la tendresa per explicar històries.
En la mesura del possible, les seves peces interactuen amb el públic.