les mybalés ester nadal le vide espectacle grec 2023
Le vide

Les Mybalés & Ester Nadal
Grec 2023 Festival de Barcelona

Compartir

Ja sabeu com sona La Balena? Ho descobrireu a Le vide, el nou espectacle dirigit per Ester Nadal que estrenem en el marc del Grec 2023 Festival de Barcelona. Protagonitzada per dues ballarines bessones, la peça explora el concepte del buit fent servir el moviment i el so d’un instrument singular.

Pensàvem que tot era etern, que res no s’acabaria mai. I resulta que, després de tot, hi havia el buit. Le Vide explora les possibilitats musicals i auditives de La Balena —The Whale, un instrument musical creat per a l’espectacle— com a instrument per crear un espai buit comú a través del so. El tipus de buit que es dona a conèixer quan un gran esdeveniment treu la gent de la rutina, els obliga a quedar-se quiets i crea un espai intermedi en el qual podem triar. Triar realment. En aquell moment tot sembla possible, perquè tots els codis i marcs que acceptem inconscientment en l’engany de la vida quotidiana han caigut. Com es pot copsar un moment així i convertir-lo en so? Com es pot construir una experiència similar de buit fent servir els tons profunds de La Balena? Aquesta recerca és la base d’una col·laboració entre el duet de dansa de Brussel·les Les Mybalés —Nathalie i Doris Bokongo Nkum— i la directora Ester Nadal.

LES MYBALÉS
Nathalie i Doris Bokongo Nkum són dues germanes bessones, ballarines i coreògrafes d’origen congolès. Descobreixen la dansa l’any 2010 i el house dance es convertirà ràpidament en el seu estil preferit. Han explorat el llenguatge de la dansa en espectacles com À travers l’autre (2017).