Creació de Laura Llaneli
Projecte guanyador de PostBrossa 2022-2023
- Mevaveu és el resultat d’un procés d’investigació amb relació al so, la veu, el llenguatge i les identitats de gènere que estudia el rol que la veu ocupa a l’hora de definir-nos.
- Aquesta creació de Laura Llaneli és un dels projectes guanyadors de la convocatòria oberta PostBrossa 2022-2023 del Centre de les Arts Lliures.
El projecte MEVAVEU proposa una instal·lació sonora formada per vuit altaveus que mostren la veu de diverses persones que en algun moment han sentit disconformitat entre la seva veu i el seu gènere en diferents situacions individuals i col·lectives. La instal·lació és el resultat d’un procés reflexiu grupal en el qual la veu parlada, la veu individual cantada i la veu col·lectiva dins d’un cor són protagonistes. El projecte incideix en l’ús de la veu com a identitat més enllà dels cossos associats a elles, no mostrant imatges de les persones participants i sense revelar les seves identitats de gènere, evitant així, una assignació binària de les veus.
Mevaveu és un dels tres projectes guanyadors de la convocatòria oberta PostBrossa 2022-2023, junt amb Grafia animada per a després del diluvi, de Laura Ginés, i Coses que fan crack, de Pere Llobera. Amb aquesta edició, el Centre de les Arts Lliures de la Fundació Joan Brossa renova el seu compromís per promoure la creació contemporània aportant un suport real a la creació i oferint, al mateix temps, un espai d’exhibició a les propostes guanyadores. Al mateix temps, dona veu i provoca la creació de propostes que, d’alguna manera, estiguin acord amb un esperit brossià d’experimentació, radicalitat i compromís crític.
CURRÍCULUM
Laura Llaneli (Granada 1986) resideix i treballa a Barcelona. Va cursar estudis musicals i Diplomatura en Disseny Gràfic. És llicenciada en Belles arts i Màster en Art Sonor per la Universitat de Barcelona. Entre els seus premis destaquen Art For Change 2019, Premi Miquel Casablancas 2018, Premi Embarrat 2017 i Barcelona Producció 2014.
El seu treball explora la relació entre la producció i experiència sonora, el llenguatge i les pràctiques de les arts visuals contemporànies. Emfatitza en l’impacte de les variacions sobre patrons i estructures estables en productes culturals, posant a prova la resistència del llenguatge com a codi o el so com a icona social. El seu treball se centra en la producció, educació i recerca artística/musical i els seus projectes es formalitzen en concerts, instal·lacions, performances, o publicacions.