Artboard 1

Variacions

Compartir
Variacions 22-23

Aprendre és variar, transformar, reinterpretar. Aprendre és repetir diferent, reinventar, imaginar noves maneres de fer, tot coneixent-ne, o no, les influències d’aquests actes. Variacions pretén ser un disparador d’idees i metodologies a càrrec d’artistes residents a la Fundació Joan Brossa – Centre de les Arts Lliures, que treballaran amb una escola de primària o secundària duent a terme propostes híbrides entre l’art i la pedagogia, tot servint d’acompanyament a l’equip docent així com vinculant les accions a la programació de la Brossa de cada temporada.

Variacions és un programa que es desplega en tres itineraris artístics: Variacions Visuals (poesia visual), Variacions Poesia (poesia escrita i oral) i Variacions Arts en Viu (poesia d’acció), a partir dels quals es dissenyen projectes adaptats a les necessitats de cada centre educatiu. És un programa gratuït, amb vocació transformadora, que pretén acostar les pràctiques artístiques contemporànies al món educatiu, fent accessibles els seus llenguatges. Una forma, doncs, de portar l’art a les aules, així com d’acostar les noves pedagogies al museu, i nodrir als artistes, a l’equip intern i a la programació dels processos creatius que sorgeixin de cada projecte. 

L’objectiu? Formar-nos transversalment a partir de tots els aprenentatges i coneixements implicats, amb professors, mediadors, alumnes i artistes.

Per a més informació contacteu al correu educacio@fundaciojoanbrossa.cat

També et pot interessar