Festival ARTeFACTe

amb performance d'Elena Carvajal i Fran Martínez

Compartir

ARTefACTe és un festival d’art de performance contemporània d’escala metropolitana que, a més, opera com un laboratori de nova institucionalitat cultural, tot experimentant en la pràctica amb prototips de gestió cultural emergent i democràtica. Enguany, el Centre de les Arts Lliures de la Fundació Joan Brossa comptarà amb la performance pausa para leer, muerte por paisaje d’Elena Carvajal i Fran Martínez.

pausa para leer, muerte por paisaje
pausa para leer, muerte por paisaje és un projecte en què s’exploren les nocions de relat, invisibilitat, expectativa i el qüestionament de l’autoria treball propi. És una renegociació del desig de narrar i de fer-ho a través d’altres veus. Un procés a mig camí entre la ficció narrativa, allò coreogràfic que desplega escènicament una publicació a través de la veu, el moviment i els fantasmes del paisatge.

Elena Carvajal
Nascuda a Mérida. Elena Carvajal és ballarina i coreògrafa resident entre Brussel·les i Barcelona. Graduada el 2014 al Centro de Andaluz de Danza y Coservatorio Antonio Ruiz Soler (programa de dansa contemporània) a Sevilla, Espanya. Després, el 2019 obté un màster en coreografia a ISAC, Instituto Superior de Artes y Coreografía, a la Real Academia de Belles Arts de Brussel·les. El seu treball es mou entre la coreografia i les arts visuals i se centra en el diàleg entre l’escriptura de l’espai i el llenguatge del moviment. A través de la investigació de noves formes de dramatúrgia i mitjançant una metodologia basada en l’experimentació desenvolupa un invers particular que neix entre la realitat i la ficció, generant experiències que l’espectador és lliure de crear a partir de la seva pròpia relació amb el món. Com a performerha treballat per Giséle Vienne, Dora García, Fabian Barba, Lola Bogaert, Maïte Álvarez, entre altres.
https://www.elenacarvajal.com/

Fran Martínez
Es forma en interpretación i dansa a España, Portugal i Bèlgica. Reb la beca DanceWeb – Impuls Tanz Festival 2019. Ha treballat amb Teatro Ensalle, Tino Sehgal, Dora García, Amélia Bentes, Berio Molina, Meytal Blanaru, Jesús Rubio, Marta Pazos, Rut Balbís, Lucía Estévez, Colectivo Glovo y Natalia Fernandes, entre altres. Estrena el seu primer treball, La temperatura el temperamento, el 2015 al Teatro Ensalle de Vigo. Al 2022 estrena TRANSFIXIÓN, projecte recolzat pel Centre Dansa Canal, Teatreo Ensalle y La Caldera. Fascinat pel misteri de ser un cos.
https://www.efepuntomartinez.com/