Laboratori experimental

Compartir

CÀPSULES INDISCIPLINADES
Apunts per a la recerca i la creació contemporània

Aquesta formació s’adreça a docents, mediadores i agents educatives que tinguin interès a treballar la creativitat brossiana entesa des de la creació contemporània i col·lectiva, com a eines d’emancipació intel·lectual. El curs se centrarà en la creació col·lectiva des de diferents vessants artístiques, a través del treball del cos i la veu, mediat pel col·lectiu de dansa BigBouncers, i del disseny gràfic i l’autopublicació mediat per L’Automàtica, tenint com a fil conductor el concepte de “indisciplina del coneixement”, una aposta per practicar la ignorància i la interdisciplina com eines pedagògiques i de mediació.

El curs serà realitzat de forma presencial a un dels espais del Centre i tindrà una durada de 15 hores. La programació s’articularà en un total de quatre sessions de treball, de dues hores i mitja de durada cadascuna, de caràcter temàtic i experimental que combinarà teoria i pràctica. Les cinc hores restants estaran destinades a treballar i exposar la mostra dels continguts treballats, en format exposició/performance/publicació que tindrà lloc un dia acordat del mes de juny.

Les sessions seran realitzades els dissabtes d’11 a 13.30 h i, al ser concebudes per càpsules, es dividiran en dues parts:

Càpsula 1. El gest com a motor. 19 i 26 de febrer:Laboratori creatiu conduit pel col·lectiu Big Bouncers en què es compartiran eines de composició coreogràfica centrades en la creació col·lectiva i la composició instantània. Es treballarà per descobrir el potencial del gest i les múltiples derives que en pot generar.

Càpsula 2. L’interior del dau. 30 d’abril i 14 de maig: Una proposta de creació col·lectiva a través del disseny i l’autopublicació, a càrrec de L’Automàtica. Es treballaran tècniques d’estampació i disseny com a formes de representació i autorretrat.

Càpsula 3. La sordesa del laberint. 4 de juny. Un taller vinculat a la instal·lació Les coses importants s’aprenen i no s’ensenyen, de l’artista i educador Jordi Ferreiro que treballa la metodologia de Joan Brossa com una eina de reflexió sobre l’aprenentatge i la pedagogia.

Les inscripcions ja són obertes i es poden fer escrivint a fundacio@fundaciojoanbrossa.cat. El període d’inscripció finalitzarà 2 dies abans de l’inici del curs. Les places són limitades.

També et pot interessar