altres brosses
Visita performativa ‘Altres Brosses’
Compartir

En l’imaginari que Joan Brossa va construir al llarg de la seva trajectòria, l’escènica, la poètica, la visual i, més que enlloc, la vital, hi té un paper primordial allò que podem anomenar de diferents maneres: les arts escèniques alternatives; les formes teatrals altres; o allò que el mateix poeta va anomenar el parateatre.
Brossa va conrear la disciplina escènica que, en comptes de centrar-se en la tradició literària del teatre, ha buscat des de temps immemorials el contacte amb l’espectador a través de la fascinació, de la sorpresa, de l’ocurrència, de tot allò que succeeix a un escenari (o a una pista circense, o a un carrer o una plaça) que no ha de veure amb l’argument i la narració. O, en tot cas, que no suposen l’eix vertebrador de l’acció o de
l’obra.

Com seria entrar dins l’imaginari parateatral de Joan Brossa? I viure en primera persona la fascinació per la màgia: del llenguatge, de les formes, de les imatges? A través d’un viatge per l’exposició Altres Brosses. Joan Brossa i la poesia d’acció, el parateatre, comissariada per Joan M. Minguet, descobrirem la potencialitat creativa d’aquesta disciplina escènica, aprendrem a pensar des del cos i des de la poesia, tot inventant-nos les regles d’un joc teatral.

Després de la visita guiada per l’exposició, us proposem una dinàmica creativa al voltant de la poesia visual de Brossa, una disciplina, sorprenentment, molt lligada al teatre del poeta. Treballarem el poemari de poesia visual Els etcèteres, tot entenent la simbologia, els letimotivs i el procés creatiu del poeta.

OBJECTIUS:

  • Descobrir el teatre de Joan Brossa i la tradició parateatral de Catalunya.
  • Generar un poema visual a partir de materials brossians (papers de diari, objectes trobats…) i amb l’exemple del poemari Els etcèteres.
  • Entendre la pràctica creativa contemporània des del procés i la investigació i no des del resultat o el producte final.

 

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ